Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Sibiu » Manastirea Nicrich
GEKO's WorkGroup Inc.
1367222input_file1073247

Manastirea Nicrich

Manastirea Nicrich, Hartibaci. Com Nocrich- Sibiu

Hram: Nasterea Maicii Domnului

Arhiepiscopia Sibiului

 

Manastirea Nocrich se gaseste in comuna cu acelasi nume din judetul Sibiu si praznuieste hramul “Nasterea Maicii Domnului”. Este o manastire destul de noua, luand fiinta imediat dupa Revolutia din 1989.

Manastirea este cunoscuta sub mai multe denumiri, printre care “Manastirea Nocrich – Hartibaci” sau “Manastirea Valea Hartibaciului”, dupa numele vaii pe care se afla asezata. Manastirea de astazi a fost construita chiar pe locul in care a functionat un alt asezamant monahal, care insa a fost distrus din temelii de generalul Bukow. Pentru a ajunge la aceasta manastire, pelerinii trebuie sa mearga pe DJ 106, care leaga orasul Sibiu de Agnita.

Manastirea Nocrich a luat fiinta prin bunavointa Episcopului Arhiepiscopiei Sibiului de atunci, Inaltpreasfintitul Serafim. El a fost cel care a pus piatra de temelie si tot el a sfintit lucrarea, atunci cand a fost finalizata. In anul 2004, cei de aici au inceput sa construiasca o noua biserica de caramida, care sa fie mai incapatoare. De asemenea, in urma cu cativa ani a fost construit si altarul de vara, care pe timp de iarna indeplineste rolul de aghiazmatar.

Aceasta manastire de pe Valea Hartibaciului este o manastire de calugarite, viata monahala fiind indeplinita de 10-20 de vietuitoare. In cadrul manastirii este organizata o scoala de pictura, atat pe lemn, cat si pe sticla, iar maicutele isi impart zilele intre rugaciune, picturi si activitati gospodaresti. In fiecare an, atunci cand se praznuieste hramul bisericii, mii de oameni se aduna la manastire pentru a participa la slujba. Manastirea ofera si posibilitatea de cazare, insa are o capacitate de doar patru locuri.

 

Sursa: http://www.hotelurivilepensiuni.ro/obiective-turistice-sibiu-sibiu/manastirea-nocrich

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

imagine

Manastirea Turnu Rosu

Manastirea Turnu Rosu. Sat Turnu Rosu-Sibiu Hram: Adormirea Maicii Domnului (se tine in prima duminica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.