Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
Manastirea-Sfanta-Treime-Moiseni--20101123121016

Manastirea Moiseni

Manastirea Moiseni. Com Certeze, Sat Moiseni Satu-Mare

Hram: Sfanta Treime

Episcopia Maramuresului si Satmarului

 

Biserica a fost construită în anzul 2004, este din lemn de brad, in stil moldovenesc, ridicata sub atenta supraveghere si indrumare a mesterului Petre Ciornei din Vatra Moldovitei. Acelasi stil arhitectural este intalnit si la multe biserici din Fagaras, Copsa Mica si din unele zone dobrogene. Intreaga structura de lemn a fost ridicata pe o fundatie de beton, intr-un timp extrem de scurt: o luna de zile ( in acelasi an, 2004 ). La ora actuala, biserica este terminata, acoperita cu tabla de aluminiu, lambriata in exterior, tencuita in interior si pregatita pentru pictura in tehnica fresco, respectiv dotata cu iconostas, strani, jilturi laterale, tetrapoade ( acestea din urma fiind sculptate la Falticeni, in stil moldovenesc, in lemn de stejar ). Manastirea este dotata cu 4 clopote de 5oo, 400, 300 respectiv 200 kg.

Incepand cu anul 2005, s-au construit si chiliile maicilor vietuitoare aici; actualmente acest edificiu fiind partial finisat in interior, acoperit si asigurat, ca si biserica, cu incalzire centrala.

Desi, initial, complexul manastiresc – abia inceput – avea statutul de „schit monahal”, incepand cu data de 11 aprilie 2006, in cadrul primei sedinte mitropolitate a Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, prezidată de întâi-stătătorul mitropoliei – ÎPS BARTOLOMEU ANANIA, s-a hotarat ridicarea la rangul oficial de „manastire”, cu drepturile si obligatiile ci i se cuvin, a complexului monahal si a bisericii cunoscute sub numele de „Sf. Treime” – Moiseni.

Sursa: http://www.negresti-oas.ro/turism/manastiri-din-zona/manastirea-sf-treime-moiseni/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

manastirea-teghea

Manastirea Teghea

Manastirea Teghea.Com Craidorolt, Sat Teghea Satu-Mare Hram: Nasterea Maicii Domnului Episcopia Maramuresului si Satmarului   …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.