Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
646x404

Schitul Amara

Schitul Amara.Com Amara-Ialomita

Hram: Sfântul Gheorghe

 

Din drumul naţional ce leagă Slobozia de Buzău, chiar la ieşirea din localitatea Amara, judeţul Ialomiţa, se poate ajunge la o mică aşezare monahală. Schitul Amara, înfiinţat în anul 2003, are viaţa de obşte şi străjuieşte marginea localităţii. Un grup de  vieţuitori se străduiesc să-şi asigure existenţa zilnică, dar şi să îmbunăţească administrativ gospodăria agricolă şi mica fermă zootehnică de aici,  întrucat Schitul este metoc , aflat sub ascultarea Centrului Eparhial.
În fiecare duminică seară se citeşte cuvânt de folos spre întărirea obştii. Un paraclis, un corp de chilii, toate amenajate într-un fost grajd, sunt însufleţite aici de câţiva călugări veniţi din diferite părţi ale ţării. Paraclisul, cu hramul Sfântului  Gheorghe, a fost sfinţit în anul 2004, pe 24 iunie, fiind dat spre slujire. De la înfiintarea Schitului au avut loc aici mai multe slujbe de tundere în monahism şi câteva hirotonii.
În decursul existenţei sale, la invitatia Preasfinţitului Damaschin, Schitul Amara a primit vizitele Înaltpreasfinţitului Iosif, mitropolitul Europei de Vest, Preasfinţitului Nicodim, episcopul Severinului şi Strehaiei, precum şi a altor ierarhi, ce s-au arătat încântaţi şi interesaţi de invitaţia primită. Deasemenea, la acest schit vrednicul de pomenire episcop Damaschin a slujit de mai multe ori.
Schitul Sfântul Gheorghe, atrage prin simplitate şi smerenie.

În prezent, la Schitul “Sfântul Gheorghe” Amara, se află în construcţie sfântul lăcaş al schitului, biserică ce va împlini viaţa monahală din acest schit. Tot în oraşul Amara, la numai 3 km de schit se află şi Staţiunea Balneoclimaterică.

Sursa: http://www.sf-esc.ro/index.php?page=54

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.