Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
visina-29

Manastirea Visina

Manastirea Visina. Loc Bumbesti-Jiu-Gorj

Hram: Sfanta Treime

Arhiepiscopia Craiovei

 

Manastirea Visina se afla la iesirea din defileul Jiului, Bumbesti-Jiu, judetul Gorj si reprezinta o marturie a inceputurilor monahismului la noi.

Prima atestare documentara a locului dateaza din vremea lui Neagoe Basarab, la 1514. Urme ale chiliilor sau ale zidurilor de incinta nu s-au pastrat, Jiul distrugand ruinele de pe latura estica prin macinarea malului, ramanand doar ramasite ale bisericii.

In 1994, Sfantului Sinod al Bisericii ortodoxe Romana a hotarat reinfiintarea manastirii Visina, devenind manastire de calugari.

Biserica paraclis a Sfintei Manastiri Visina a fost structurata din punct de vedere al spatiului: pridvor, pronaos, naos si altar, structura fiind realizata din lemn de stejar, cu infrastructura din beton si piatra.

 

Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-bumbesti-jiu/obiective-turistice-bumbesti-jiu/manastirea-visina_2196

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

mistere-21

Manastirea Tismana

Manastirea Tismana.Com Tismana-Gorj Hram: Adormirea Maicii Domnului Arhiepiscopia Craiovei   Mănăstirea Tismana cel mai vechi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.