Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Schituri Giurgiu » Schitul Barbu Belu
GEKO's WorkGroup Inc.
52792c7fc496f

Schitul Barbu Belu

Schitul Barbu Belu.Com Gostinari-Giurgiu

Hram Adormirea Maicii Domnului

 

Biserica Schitului „Barbu Belu” din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, de la a cărei existenţă, se împlinesc anul acesta 191 de ani a fost construită în anul 1818 de către Barbu Belu. În faţa bisericii schitului din Gostinari nu ai cum să nu rămâi impresionat de construcţia, altă dată somptuoasă, aflată acum într-o avansată stare de degradare. Construcţia este astăzi o ruină, o ruină impunătoare prin stilul şi masivitatea ei.  Cele trei turle, care odinioară făceau mândria acestui sfânt locaş, astăzi sunt acoperite doar de negura vremurilor grele care au trecut peste ele. Niciuna nu mai dispune de acoperiş care să protejeze interiorul bisericii. Ridicată în timpul fanarioţilor, nu a mai servit ca lăcaş de cult din anul 1857, odată cu construcţia actualei biserici a satului. Având, conform picturii de pe frontispiciu, hramul “Adormirea Maicii Domnului”, sfântul locaş mai păstrează în interior câteva din picturile de odinioară.
În anul 2008,  schitul a fost reactivat prin Decizia Nr. 13/2008 a Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care a numit în funcţia de egumen pe PC. Ierom. Nicolae Matei.
Cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin osteneala dumneavoastră, se va duce la bun sfârşit iniţiativa de a readuce bisericii Schitului „Barbu Bellu”  strălucirea de altădată.
Cei care pot ajuta la restaurarea acestei vechi biserici reprezentative pentru istoria acestor ţinuturi,  pot face o donaţie în contul deschis la BRD, Sucursala Giurgiu: RO60RZBR0000060010989607.

 

Sursa: http://episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Manastiri&page=barbubelu

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

13115267907766609198

Schitul Strambu Gaiseni

Schitul Strambu Gaiseni.Com Gaiseni-Giurgiu Hram.Sf. Nicolae, Sf Neagoie Basarab  Schitul Strâmbu-Găiseni este înfiinţat în secolul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.