Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Galaţi » Manastirea Vladimiresti
GEKO's WorkGroup Inc.
5655388-600-x-450

Manastirea Vladimiresti

Manastirea Vladimiresti.Com Tudor Vladimirescu-Galati

Hramuri: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirilor

Istoric: Mănăstirea Vladimireşti, situată în apropierea localităţii Tudor Vladimirescu, jud. Galaţi, a fost înfiinţată din iniţiativa sorei Vasilica Gurău, devenită monahia şi stareţa Veronica. Lucrările de construcţie au început în anul 1939, un an mai târziu sfinţindu-se deja paraclisul mănăstirii. Înfiinţarea noului locaş de închinare a fost aprobată în anul 1941.

Ca urmare a unor îndepărtări de la rânduielile bisericeşti tradiţionale manifestate în viaţa mănăstirii, dar şi a presiunilor exercitate de regimul comunist totalitar, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act, în 1956, de autodesfiinţarea mănăstirii.

După  1990 mănăstirea este reînfiinţată şi refăcută, stareţa Veronica Gurău şi multe dintre fostele maici reîntorcându-se în mănăstire. Au fost rectitorite biserica mare şi paraclisul de iarnă, corpurile de chilii, anexele mănăstireşti şi au reînceput să funcţioneze atelierele de pictură, sculptură, croitorie, broderie ş.a.

După  trecerea la cele veşnice a întemeietoarei mănăstirii, în toamna anului 2005, monahia Daniela Nedelcu a fost numită stareţă a aşezământului monahal, fiind instalată în această funcţie la 16 aprilie 2006. Duhovnic al mănăstirii este protos. Artemie Popa.

Sursa: http://www.edj.ro/index.php/mnstirea-vladimireti

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

IMG_8563

Manastirea Toflea

Manastirea Toflea Com. Brăhăşeşti,Sat Toflea -Galaţi Hram: Sf. Trei Ierarhi Istoric: Schitul Toflea este unul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.