Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Dolj » Manastirea Sfatul Mare Mucenic Gheorghe
GEKO's WorkGroup Inc.
Prisaca-3-300x200

Manastirea Sfatul Mare Mucenic Gheorghe

Manastirea Sfatul Mare Mucenic Gheorghe din Craiova-Dolj

Hram: Sf. M. MC. Gheorghe, Acoperamantul Maicii Domnului (paraclis)

Arhiepiscopia Craiovei

 

Din centrul orasului Craiova – statia Teatrului – se ia autobuzul 19, care merge pana la ultima statie pe soseaua Craiova-Pitesti. Se traverseaza soseaua nationala si se intra pe soseaua asfaltata care merge la fabrica de avioane. Se trece pe langa drumul doctorului, asfaltat, care-i pe stanga, si se intra pe al doilea drum de camp tot la stanga, ce duce, dupa 250-300 m, la schit. Schitul este construit in mijlocul viilor Mitropoliei, cumparate de la Constantin Potarca, fost primar al Craiovei.

Bisericuta este ctitorita in 1950 de fostul Mitropolit al Olteniei, Firmilian (+ 1972). Este o cladire mica, din zid de caramida, care are altar, naos si pridvor inchis. Catapeteasma este din lemn sculptat. Naosul este luminat de o fereastra larga pe partea nordica, iar pridvorul de cate doua ferestre pe fiecare parte a zidurilor si alte doua in fata (vest), la intrare.Nu are pictura interioara. Icoanele de pe catapeteasma si cele din naos sunt pictate de Gruia Florut, din Craiova.

Toate ferestrele au grilaj metalic. Usa la intrarea in pridvor este metalica, avand geam in partea superioara. Toate geamurile de la ferestre si de la usa sunt mate. Pardoseala este din parchet in naos si de ciment in pridvor. Nu are nici o turla, iar pe acoperisul din tabla sunt trei cruci. Fatadele la exterior sunt simple, tencuite. Clopotul este asezat pe un postament format din doi stalpi din zid acoperit, amplasat la nord de biserica. Langa bisericuta sunt construite doua cladiri mici, parter pentru locuit, trapeza si bucatarie.

 

Sursa: http://judeteonline.ro/turism/manastiri/manastirea-sfantul-mare-mucenic-gheorghe.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

117939_manastirea-tuturor-sfintilor-craiova

Manastirea Tuturor Sfintilor

Manastirea Tuturor Sfintilor paraclis Mitropolitan Craiova –Dolj Hram: Duminica Tuturor Sfintilor Arhiepiscopia Craiovei   Manastirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.