Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Giurgiu » Manastirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
GEKO's WorkGroup Inc.
3giurgiu

Manastirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Manastirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu

SCURT ISTORIC

O mănăstire nu se naște la întâmplare, ci apare într-un loc deja transfigurat de prezenta oamenilor care se dedică lui Dumnezeu.

Este știut de către toți că viața monahală nu este o noutate pentru județul Giurgiu, mărturie despre acestea dau mănăstirile din Vlașca de odinioară, ținut binecuvântat de Dumnezeu cu numeroase mănăstiri ca Mănăstirea Babele, Mănăstirea Glavacioc, Mănăstirea din Pădurea cea Mare de la Bolintin , Mănăstirea Comana, Schitul Strâmbu si Mănăstirea de la Gostinari.

Municipiul Giurgiu, vechi vad comercial la Dunare al Tării Românești, este situat la 60 km sud de Capitală, pe malul stâng al Dunării. La marginea acestui furnicar produs de civilizatia secolului XXI, pe drumul ce leagă Bucureștiul de Giurgiu, se afla Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Mănăstirea a fost înființată în anul 2006, când, la putin timp dupa instalarea în scaunul vlădicesc de la Giurgiu, iubitor de viata monahală, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului a hotărât întemeierea unei chinovii de maici, singura din eparhie, zidirea ei făcându-se cu eforturile sustinute ale clericilor din Episcopia Giurgiului.

Sfințirea Mănăstirii a fost oficiată în data de 22 aprilie, anul 2007, în Duminica Mironositelor, de către Preasfintitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreuna cu Înaltpreasfințitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, înconjurati de un numeros sobor de preoți și diaconi, precum și de un număr mare de credincioși.

Deși aflată în afara zonei Maramureșului, în Mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Giurgiu, rânduiala slujbelor se săvârșește într-o biserică de lemn executată cu mare măiestrie de meșteri din Bârsana Tării Maramureșului.

Pictura interioară este realizată în stil neo-bizantin si zugrăveste importantele evenimente din istoria mântuirii neamului omenesc, icoane vechi de peste 200 de ani înfațișând scene biblice petrecute cu 2000 de ani în urmă, alcătuiesc catapeteasma care desparte altarul de naos.

Ca în toate mănăstirile, și la Sfântul Gheorghe, monahiile de aici traiesc plăcuta răstignire cu Hristos în speranta învierii și a vieții veșnice.

Sursa: http://episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Manastiri&page=sfgheorghe

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-2308_1

Manastirea Sf. Ioan Rusu

Manastirea Sf.Ioan Rusu.Com Slobozia-Giurgiu Hram Sf.Ioan Rusu Mănăstirea Sfântul Ioan Rusu a luat fiinţă la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.