Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Galaţi » Manastirea Sf. Ioan Gura de Aur
GEKO's WorkGroup Inc.

Manastirea Sf. Ioan Gura de Aur

Manastirea Sf.Ioan Gura de Aur- Galati

Mănăstirea Sf. Ioan Gură de Aur, Galaţi Str. Domnească, nr. 104,  Galaţi Hramuri: Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Cuv. Macrina Mănăstirea cu hramul Sf. Ioan Gură de Aur şi Sf. Cuv. Macrinaestesituată în imediata vecinătate a Catedralei arhiepiscopale a Dunării de Jos, în incinta Centrului eparhial din Galaţi, servind trebuinţelor spirituale şi cultice ale monahiilor aflate în acest aşezământ. Este parte integrantă a Centrului pastoral, cultural şi social „Sf. Ioan Casian”. Istoric:Centrul „Sf. Ioan Casian” a fost construit în perioada 2000-2006, din iniţiativa Înaltpreasfinţitului dr. Casian Crăciun şia fost sfinţit la 17 octombrie 2006, în cadrul manifestărilor prilejuite de resfinţirea Catedralei Dunării de Jos şi de aniversarea a 100 de ani de la aşezarea pietrei de temelie a acesteia, după cum atestă şi pisaniainaugurării acestui centru monahal şi de misiuneculturală şi filantropică:  „Cu ajutorul lui Dumnezeu, Cel în Treime slăvit, S-a zidit din temelie, s-a înzestrat şi s-a inaugurat, în data de 17 octombrie 2006, Centrul pastoral, cultural şi social „Sf. Cuv. Ioan Casian”, la plinirea unui secol de la temeluirea Catedralei episcopale. Pomeneşte, Doamne, pe ctitorii de ieri şi de azi şi primeşte-le ofranda consolidării, dotării şi înfrumuseţării Centrului eparhial al Dunării de Jos!”

Capela mănăstirii a fost târnosită de Chiriarhul Dunării de Jos la ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, la 13 noiembrie 2007, „la împlinirea a 1600 de ani de la mutarea Sfântului la Altarul cel veşnic, spre a ne ajuta şi pe pământ în slujirea bisericească”, după cum este înscris în Documentul de sfinţire aşezat la piciorul Sfintei Mese cu acest prilej. Centrul deţine săli de conferinţe, spaţii de cazare şi un punct filantropic pentru persoanele defavorizate din municipiu.

Descriere:  Capela cu hramul „Sf. Ioan Gură de Aur şi Sf. Cuv. Macrina” este situată la nivelul superior al clădirii. Are formă dreptunghiulară, în suprafaţă de 50 mp şi este înnobilată cu icoane pictate în stil bizantin.

 

Sursa: http://www.edj.ro/index.php/manastirea-sf-ioan-gura-de-aur-galai

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

5655388-600-x-450

Manastirea Vladimiresti

Manastirea Vladimiresti.Com Tudor Vladimirescu-Galati Hramuri: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirilor Istoric: Mănăstirea Vladimireşti, situată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.