Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.

Schitul Resita

Schitul Resita. Municipiul Resita- Caras-Severin

Hram: Înălţarea Domnului

Episcopia Caransebes

 

Bunul Dumnezeu a randuit ca si in acest colt de tara, intr-o zona montana frumoasa sa fie inaltat un schit, cu hramul Inaltarii Domnului in cinstea dublei sarbatori intr-un loc ales anume parca: DEALUL ARSILOR . Acest Munte al Maslinilor din preajama Resitei a fost randuit a fi un loc de inaltare spre cer, scara pe calea manturii pentru multi dintre cei aproape 80.000 localnici si totodata vatra de aducerea aminte de jertfa eroilor si a martirilor neamului din aceast tinut, ARSI pentru credinta stramoseasca, pentru adevar si dreptate.

Constructia Schitului a inceput in toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credinciosi din Resita, de catre Pr Staret Ieromonah Daniil ajutat de un preot misionar Pr. Simion din Resita si un grup de credinciosi. Sfintirea locului viitoarei Biserici a Complexului monahal a avut loc in data de 15 septembrie 2004, Sf Liturghie fiind oficiata de PS Dr. Laurentiu Streza – Episcopul Caransebesului la aceea data, impreuna cu un sobor de 12 preoti. La eveniment au participat numerosi credinciosi din Resita si din imprejurimi.

Toate jertfele curate au fost incununate de bucuria momentului in care s-a turnat fundatia Corpului de chilii, in care se afla si Paraclisul de iarna (in Trapeza) care a fost inugurat de Sarbatoarea Nasterii Domnului in 2007.
Primul mare praznic al Schitului, serbat la Inaltarea Domnului in data de 6 iunie 2005 a insemnat multa bucurie si inaltare spirituala pentru toti cei prezenti: PS Dr. Laurentiu Streza, un sobor de 15 preoti, numerosi calugari si calugarite si cca. 500 credinciosi localnici si alte zone.

Alte principale momente ale constructiei Schitului Inaltarii Domnului din Resita sunt:

– Inceperea constructiei paraclisului de vara, in prezent este in finalizat in proportie de 80 %;
– Constructia drumului de acces in lungime de cca. 1,5 km;
– Turnarea fundatiei pentru bucataria de vara;
– Terminarea clopotului mare al Bisericii.

La data de 5 iunie 2006 cu ocazia serbarii Hramului Schitului Inaltarii Domnului, Sf Liturghie a fost oficiata de PS Lucian noul Episcop al Caransebesului, impreuna cu un sobor de preoti. Numarul celor prezenti de data aceasta a fost cu mult mai mare.

La finele anului un alt moment important din viata „cetatii” l-a constituit inaugurarea cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului a Paraclisului de iarna, amplasat la parterul corpului de chilii. In spatele tuturor acestor momente importante insa se afla multa rugaciune, mult suflet pus atatade obstea manastirii, cat si toti ctitorii si binefactorii ei.

Dintre obiectivele de viitor ale Schitului Inaltarii Domnului cele mai importante sunt:

1. Constructia Bisericii Mari cu hramul Inaltarii Domnului. Constructia va fi ridicata dupa un poriect existent, Biserica in stil cu trei turnuri, pe o suprafata construita de cca. 150 Mp.

2. Constructia bucatariei de vara. Fundatia este inceputa din vara anului 2006, pe o suprafata de 500 mp, caldire cu un singur nivel, din caramida.

 

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/manastiri.php?manastire_id=454

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Schitul Varadia

Schitul Varadia.Com Varadia- Caras-Severin Hram: Pogorarea Duhului Sfant Episcopia Caransebes   Conform documentelor, schitul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.