Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Schituri Bihor » Schitul Valea lui Mihai
GEKO's WorkGroup Inc.
117905_biserica-cicau_w220

Schitul Valea lui Mihai

Schitul Valea lui Mihai.Loc Valea lui Mihai-Bihor

Hram: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

Episcopia Oradea

Schitul Valea lui Mihai a fost infiintat in anul 2009, biserica fiind ctitorita de catre o femeie credincioasa din zona, pe o bucata de pamant donata de ea. Schitul se afla in ascultare fata de Manastirea Izbuc.

Sursa: http://www.crestinortodox.ro/manastiri/schitul-valea-mihai-117905.html

Cu prilejul hramului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii schitului din Valea lui Mihai, judeţul Bihor. Ierarhul a oficiat Sfinta Liturghie în sobor de 32 de ieromonahi, preoţi, ierodiaconi şi diaconi. Prin grija şi daniile credincioasei Floare Ardelean din Valea lui Mihai, dar şi prin jertfelnicia şi dragostea altor binefăcători, în decurs de 10 ani, în perioada 2000-2010 a fost ridicat lăcaşul de cult. Din 2009, aici a luat fiinţă un schit de călugări, dependent de Mănăstirea Izbuc, fiind aşezat ca egumen al schitului pr. protosinghel Dometie Piţiş. Ierarhul a explicat semnificaţiile slujbei de sfinţire a unei “noi cetăţi de apărare a credinţei strămoşeşti”, apoi a vorbit despre praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului şi despre legătura cu celelalte sărbători închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de-a lungul anului bisericesc.

Chiriarhul a mulţumit apoi tuturor ctitorilor şi binefăcătorilor aşezământului monahal, oferind credincioasei Floare Ardelean, care a donat terenul pe care s-a zidit biserica şi pe cheltuiala căreia biserica a fost ridicată în întregime, o diplomă de vrednicie.

În prima Duminică din postul Naşterii Domnului, PS Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat prima Sfânta Liturghie în noul Paraclis “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” şi “Sfântul Evanghelist Luca” din Parohia Palota, Protopopiatul Oradea. În cadrul slujbei, diaconul Dan Marcel Iluţa a fost hirotonit preot la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Gepiş, Protopopiatul Tinca, primind şi hirotesia de duhovnic. PS Sofronie a dat citire Scrisorii pastorale a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul “Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”. Chiriarhul i-a felicitat pe credincioşii din Palota “pentru hărnicia şi dărnicia faţă de Biserică” şi i-a îndemnat pe credincioşi ca “prin intermediul parohiilor să îi căutaţi şi să îi ajutaţi pe cei săraci şi lipsiţi, pe cei bătrâni şi bolnavi”. (Pr. Cristian Rus, pr. Silviu Dobai)

Sursa: http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/biserica-schitului-din-valea-lui-mihai-fost-tarnosita

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

schitul-sfanta-mucenita-filofteia-1090

Schitul Sfanta Mucenita Filofteea

Schitul Sfanta Mucenita Filofteea Oradea-Bihor Hram: Sfanta Mucenita Filofteea, Sfantul Nectarie Episcopia Oradea Schitul Sfânta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.