Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
manastirea-dumvrava-1

Manastirea Dumbrava

Manastirea Dumbrava. Com Unirea, Sat Dumbrava-Alba Iulia

Hram: fantul Mare Mucenic Dimitrie, Adormirea Maicii Domnului (biserica noua)

Arhiepiscopia Alba Iulia

 Mănăstirea Dumbrava este un colț de rai unde se îngemănează rugăciunea cu munca. Aici în mod pilduitor slujirea lui Dumnezeu esteîntregită de slujirea semenilor, mai ales a celor aflați în dificultate.

Mănăstirea este construită pe terenul donat de locuitorii satului Dumbrava ce se află situate la limita dintre județele Alba și Cluj între localitățile Unirea (4 km) și Turda (15 km).

Piatra de temelie a fost pusă la 26 octombrie 1996 de către I.P.S. Andrei al Alba Iuliei, pe locul unde în anul 1703 preotul Ioan a fost martirizat pentru apărarea dreptei credințe, fiind ars de viu într-o căpiță cu fân.

Mănăstirea este contruită în formă de cetate cu clopotnița la intrare și biserica în centru. Biserica păstrează stilul românesc având pridvor, pronaos, naos și altar. Pictura a fost realizată în frescă, în stil neobiznatin de soții Crișan în anul 2000. În biserică se alfă Icoana Maicii Domnului care scaldă cu privirea sa blândă întregul lăcaș. Icoana a fost găsită în tencuiala bisericii din satul Dumbrava, fiind ea însăși o mărtuire a istoriei zbuciumate de pe aceste meleaguri. Catapeteasma bisericii este lucrată în lemn de cireș de meșteri bistrițeni în patru registre: icoane împărătești, praznical, apostoli și prooroci. Sfințirea bisericii a avut loc la 26 octombrie 2002 de către I.P.S. Andrei al Alba Iuliei și P.S. Visarion Rășinăreanul împreună cu un important sobor de preoți.

În sfântul lăcaș se oficiază zilnic Sfânta Liturghie și cele șapte laude la care participă viețuitorii mănăstirii și creștinii veniți să se închine și să se folosească. Obștea este formată din 26 de monahii și surori care se nevoiesc și se îngrijesc de bunul mers al mănăstirii sub îndrumarea Prea Cuviosului Arhimandrit Vasile.

Sursa: http://www.manastireadumbrava.ro/?page_id=2 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Manastirea Cergaul Mic

Manastirea Tauni

  Manastirea Tauni. Com Valea Lunga, Sat Taui-Alba Iulia Hram: Acoperamantul Maicii Domnului Arhiepiscopia Alba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.