Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Alba-Iulia » Manastirea Cheile Cibului
GEKO's WorkGroup Inc.
cheile-cibului_50705fd10787e

Manastirea Cheile Cibului

Manastirea Cheile Cibului. Loc Cheile Ciubului-Alba Iulia

Hram: Buna Vestire

Arhiepiscopia Alba Iulia

 Se află în construcţie biserica, pe locul unei vechi vetre mănăstireşti, şi chiliile. De lucrări se ocupă duhovnicul mănăstirii, arhim. Rafael Corneanu.

Sursa:http://www.biserici.org/index.php?menu=BIAB&code=2467&criteria=&quick=&radio=b&order=P.TOWN,C.NAME,P.NAME

A doua zi după hramul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a însoțit pe cei doi ierarhi oaspeți, PS Efrem, Episcopul de Seleucia, și PS Evloghie, Episcop de Adrianopol, Starețul Mănăstirii Rila din Bulgaria, într-un pelerinaj duhovnicesc la două dintre mănăstirile importante din apropiere – Mănăstirea Buna Vestire din Cheile Cibului, în zona orașului Zlatna, și Mănăstirea Mihai Vodă din Turda. Ierarhii au fost întâmpinați la cele două mănăstiri, cu multă bucurie de călugării și duhovnicii lor.

La mănăstirea din Cheile Cibului ierarhii au vizitat biserica mare, închinată Bunei Vestiri și cele două paraclise închinate Sfântului Antonie cel Mare, respectiv, Sfântului Siluan Athonitul. Totodată s-au închinat la sfintele moaște adăpostite în cel de-al doilea paraclis. În duh de recunoștință, au mulțumit lui Dumnezeu pentru această rectitorie a mănăstirii distruse de stăpânirea Austro-ungară în secolul al 18-lea. Cea de-a doua mănăstire vizitată a fost Mihai Vodă din Turda, zidită în apropierea mormântului primului făuritor al României, Voievodul Mihai Viteazul. Preacuviosul Părinte Ilie, înconjurat de frumoasa obște a mănăstirii, i-au întâmpinat pe ierarhi cu multă bucurie și le-a vorbit despre planurile care, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, vor fi duse la bun sfârșit. Aici au vizitat biserica mare, închinată Sfântului Ierarh Nicolae, și Paraclisul mănăstirii, ridicat în cinstea Sfântului Siluan Athonitul. Împreună cu obștea, ierarhii s-au rugat pentru odihna sufletului Voievodului Mihai Viteazul și pentru creștinii din Siria, care trec prin vremuri de restriște și suferință. În acest fel, oaspeții de seamă veniți cu ocazia hramului Mitropoliei, au luat cunoștință cu viața duhovnicească din mănăstire noastre din Ardeal, cu realizările, speranțele și problemele pe care le întâmpină.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Manastirea Cergaul Mic

Manastirea Tauni

  Manastirea Tauni. Com Valea Lunga, Sat Taui-Alba Iulia Hram: Acoperamantul Maicii Domnului Arhiepiscopia Alba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.