Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
48808257

Castelul Salbek

Castelul Salbek, Petriș- Arad

Castelul Salbek este situat în satul Petriș, din comuna cu același nume, județul Arad. Ansamblul Castelului Salbek datează din perioada 18001850, în ultima perioadă fiind un sanatoriu pentru tratarea afecțiunilor pneumoftiziologice, până în anul 2009, când a fost retrocedat.

Istoric și trăsături

Prima atestare documentară a localității Petriș datează din anul 1743. Castelul a fost construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, în stil neoclasic. Este înconjurat de un parc spațios, în care se găsesc și doi stejari seculari. Potrivit tradiției populare, sub unul dintre stejari se țineau scaunele domnești; aceste instanțe, de dinainte de 1848, judecau supușii domeniului, condamnându-i la pedepse corporale sau reținerea în închisoarea domeniului, care se găsea în apropierea castelului. Figurează pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: AR-II-a-A-00642.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4818_1

Castelul Solymosy

Castelul Solymosy, Mocrea- Arad Castelul Solymosy din Mocrea, judeţul Arad, a fost ridicat în anul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.