Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Hunedoara » Castelul Pogány din Păclișa
GEKO's WorkGroup Inc.
Castelul-Pogany-Paclisa-20101216101337

Castelul Pogány din Păclișa

Castelul Pogány din Păclișa-Hunedoara

Castelul Pogány din Păclișa, județul Hunedoara a fost construit, în stil baroc, în jurul anului 1800. Figurează pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: HD-II-m-A-03402.01.

Istoric și trăsături

Castelul Pogány din Păclișa, județul Hunedoara, se află la aproximativ 15 km de Parcul Național Retezat, și la 6 km de Hațeg. Castelul, construit la începutul secolului al XIX-lea, este dispus pe două niveluri și conține 22 de camere. Edificiul este înconjurat de un parc, străbătut de un pârâu, cu alei pentru plimbări. Fiind construit în secolul al XIX-lea, clădirea se încadrează în stilul baroc.

După cel de-al doilea război mondial, castelul a fost ocupat de armata rusă care a construit în incinta acestuia o cazarmă pentru soldați. În prezent ansamblul găzduiește Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă ”Dr. V. Ilea”, castelul fiind folosit de spital ca și sediu de administrație.

Unele lucrări de reabilitare au fost efectuate la începutul anilor 90, iar începând cu 2001, o nouă serie de lucrări au fost demarate.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Magna_Curia2

Magna Curia

Magna Curia,Castelul Bethlen-Hunedoara Magna Curia (latină Curtea Mare) sau Castelul Bethlen se situează în municipiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.