Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-4882_2

Castelul Mikes

Castelul Mikes-Szentkereszty din Zagon-Covasna

Castelul Mikes-Szentkereszty din Zagon, judeţul Covasna, a fost ridicat în 1632 şi a beneficiat de numeroase modificări pe parcursul secolelor XVII – XX. Castelul este situat în centrul comunei, în prezent găzduieşte casa de cultură a comunei Zagon. Fostul proprietar al castelului, Mikes Kelemen, este considerat părintele prozei belestristice maghiare, în memoria căruia a fost ridicat un monument în parcul care îi poartă numele, la fel ca şi casa de cultură şi castelul din localitate. În castel există saloane amenajate în memoria istoricului Csutak Vilmos, născut în satul Păpăuţi şi în memoria actriţei Kiss Manyi care de asemenea şi-a petrecut copilăria în satul anterior amintit. Actriţa a avut o carieră strălucitoare fiind laureată cu premiile “Kossuth” şi “Jászai ”.

Turismul rural începe să capete o importanţă tot mai mare, astfel alături de castel ar putea prezenta interes şi biserica reformată din localitate, care a fost construită între 1783-1795 şi biblioteca aflată în clădirea parohiei reformate, care conţine numeroase cărţi, care datează din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

Sursa: http://www.besthotels.ro/ro/cetati-si-castele/castele/60-castele/259-castelul-mikes-szentkereszty-zagon.html 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

9904e5f72bf52c8d11ade7762b0a36e6

Castelul Thury

Castelul Thury-Bányai din Tamașfalău-Covasna Nu exista date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.