Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Covasna » Castelul Mikes din Zăbala
GEKO's WorkGroup Inc.
d654b03a62b0b1dcd1f9d4723a827dd3

Castelul Mikes din Zăbala

Castelul Mikes din Zăbala-Covasna

Castelul Mikes din comuna Zăbala, judeţul Covasna, este situat într-o pădure frumoasă de la poalele Munţilor Vrancei, la aproximativ 7 km distanţă de Covasna. Castelul construit în secolul al XVI-lea funcţionează ca şi hotel şi poartă numele de Zabola Estate, fiind un loc ideal pentru petrecerea timpului liber într-o atmosferă plăcută, departe de aglomeratele aşezări urbane. Edificiul retrocedat în urmă cu câţiva ani urmaşilor contelui Mikes, Gregor şi Alexander Roy Chowghury, atrage tot mai mulţi turişti străini, fiind prezentat ca o locaţie de vis în mai multe publicaţii şi posturi de televiziune din străinătate.

Construcţia situată în mijlocul unui parc dendrologic a fost transformată într-o reşedinţă de lux care îmbină tradiţionalul cu modernul, în timp ce în perioada comunistă a fost şcoală, orfelinat, spital. Casa Maşinilor a fost transformată în casă de oaspeţi şi dispune de 6 camere duble, sufragerie şi cameră de zi, fiind un refugiu deosebit de romantic. Din respect pentru istoria acestui loc, au fost păstraţi câţiva pereţi din cărămidă netencuită şi podelele originale. Fostele grajduri au fost transformate în restaurant şi spaţiu dedicat evenimentelor.

Mobilierul vechi apărţinător castelului a fost recuperat din satele apropiate fiind completat într-un mod armonios cu piese de mobilier nou.

Sursa: http://www.besthotels.ro/ro/cetati-si-castele/castele/60-castele/258-castelul-mikes-zabala.html 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

9904e5f72bf52c8d11ade7762b0a36e6

Castelul Thury

Castelul Thury-Bányai din Tamașfalău-Covasna Nu exista date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.