Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Covasna » Castelul Kálnoky din Micloșoara
GEKO's WorkGroup Inc.
CIMG3646

Castelul Kálnoky din Micloșoara

Castelul Kálnoky din Micloșoara-Covasna

 

Construcția castelului Kálnoky de la Micloșoara a fost începută în anii 1500 ca și conac de vânătoare al familiei și conține multe elemente renașcentiste, precum decorații pictate pe pereți. Castelul a fost abandonat timp de 50 de ani și momentan este în curs de renovare. Familia Kálnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, originile lor ajungând până în perioade medievale obscure.

Se crede că, prin secolul al XIII-lea, un secui cu numele de Kalnoky ar fi salvat viața regelui Ungariei în timpul unei vânători, țintând cu săgeata ursul care se năpustise asupra suveranului. Monarhul i-ar fi oferit, drept recunoștința, moșia de la Miclosoara/Miklosvar și l-a înnobilat. Ca amintire a evenimentului, stema familiei poartă și acum emblema ursului străpuns de săgeata.

Dincolo de legenda, familia Kalnoky este atestată pentru prima oară documentar în estul Transilvaniei la 1252, cele două moșii principale fiind la Micloșoara, conacul de vânătoare și la Izvorul Crisului, acolo unde se află și reședința familiei.

Printre personalitățile familiei se numară și Gustav Kalnoky von Korospatak, diplomat austro-ungar și ministru de externe timp de 14 ani în guvernul de la Viena. Acesta a trebuit însă să părăsească Ardealul în urma venirii comunismului și fiul său s-a născut în exil. Generația actuală, a 25-a a familiei mai exact contele Tibor Kalnoky de Korospatak fiul lui Gustav Kalnoky, a revenit în țară după 50 de ani de exil in Occident. Tibor și-a petrecut tinerețea în țări ca Germania, Franța și Olanda. Ca o ironie a sorții, urmașul “vânătorului” a devenit veterinar, specialist în pasări sălbatice. Tibor Kalnoky ar fi rămas un bun veterinar, muncând in Occident, dacă destinul nu ar fi schimbat totul, permitându-i să descopere pământul strămoșilor săi în 1987.

După opt ani de proces cu statul român, aristocratul și-a recuperat în 1999 două conace și mai multe case din Micloșoara. O moștenire pe cât de valoroasă, pe atât de greu de întreținut, dacă aristocratul nu ar fi găsit soluția: turismul rural ecologic.

Descierea castelului

Castelul este înconjurat cu o gradină enlgleză. În secolul al XX-lea a fost reconstruit în stil classic. Frontul care priveşte spre lac, bastionul şi balconul închis păstrează stilul renaşterei.

Sursa:http://www.kastelyerdelyben.ro/?lang=ro&page=castle&spage=show&idcastle=30

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

9904e5f72bf52c8d11ade7762b0a36e6

Castelul Thury

Castelul Thury-Bányai din Tamașfalău-Covasna Nu exista date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.