Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Arad » Castelul Dietrich-Sukowsky din Pâncota- Arad
GEKO's WorkGroup Inc.
Castelul-Dietrich-Sukowsky-Pancota-20101110143040

Castelul Dietrich-Sukowsky din Pâncota- Arad

Castelul Dietrich-Sukowsky din Pâncota- Arad

Castelul Dietrich-Sukowski este un monument istoric aflat în orașul arădean Pâncota. Castelul se află pe lista monumentelor istorice sub codul LMI: AR-II-m-A-00639. Astăzi este sediul primăriei și al consiliului local din localitate.

Istoric

Castelul a fost finalizat în anul 1840 devenind o clădire reprezentativă pentru barocul arădean. Baronul Dietrich a fost un iubitor al artelor, fapt adeverit prin prezența la castel a unor personalități precum Franz Liszt sau Jokai Mor. După moartea baronului proprietatea a revenit ginerelui său, prințul polonez Jozsef Schulkowschi. Din acest moment începe decăderea moșiei.

Odată cu moartea primei soții, baronul s-a recăsătorit cu o actriță de la Budapesta care era renumită pentru stilul de viață cheltuitor. Din această cauză, a fost nevoit să-și vândă rând pe rând proprietățile și în cele din urmă și castelul din Pancotă. Acesta a ajuns pe mână unor negustori evrei care l-au avut în proprietate printr-o companie anonimă. După cel de-al Doilea Război Mondial a fost naționalizat și a avut mai multe destinații astăzi fiind sediul Primăriei.

Arhitectura

Are formă de U, cu trei aripi. Fațada principală este decorată bogat iar acoperișul are tile care are formă de solzi. În interior încăperile sunt spațioase, iar sufrageria are o valoare artistică datorită ușilor de fier forjat și grilajelor de pe ferestre.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4818_1

Castelul Solymosy

Castelul Solymosy, Mocrea- Arad Castelul Solymosy din Mocrea, judeţul Arad, a fost ridicat în anul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.