Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Covasna » Castelul Daniel din Vârghiș
GEKO's WorkGroup Inc.
CIMG3632

Castelul Daniel din Vârghiș

Castelul Daniel din Vârghiș-Covasna

Numele familiei Daniel a apărut la sfârşitul sec. al XV.-lea în documentele din zona. Istoria familiei este împletit cu istoria satului Vârghiș până in sec. al XIX-lea, dar nu se știe nimic despre originea familiei.

Castelul Daniel a fost ridicat pe locul unui conac mai vechi în sec. XVI, în stil renascentist. Castelul se află în mijlocul unui parc dendrologic. În urma numeroaselor atacuri otomane si în urma luptelor între curuţi ăi labanţi castelul s-a deteriorate, din aceasta cauza in sec. al XVIII-lea Daniel Istvan l-a reconstruit în stil baroc.

Mai târziu in timpul vieții lui Daniel Elek (1779-1812) castelul a primit multe elemente clasice. Reconstrucţiile frecvente au cruțat arcadele şi stemele sculptate in stil renascentist din partea sudica a castelului.

După anul 1948, în urma secularizării, Castelul Daniel a devenit proprietatea CAP. care a folosit camera cavalerilor şi camerele clădirii pentru creșterea ovinelor, care a dus la depunerea unui strat de balega mai gros de 1 metru.

În anul 2000 castelul a reintrat în posesia descendenţilor a familiei Daniel care însă au fost nevoiți să-l vândă, din cauza costurilor mari de întreținere. În 2005 administrația locală a oraşului Esztergom a cumpărat Castelul Daniel la prețul de 300000 de Euro.

Sursa:http://www.kastelyerdelyben.ro/?lang=ro&page=castle&spage=show&idcastle=33 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

9904e5f72bf52c8d11ade7762b0a36e6

Castelul Thury

Castelul Thury-Bányai din Tamașfalău-Covasna Nu exista date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.