Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Braşov » Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-4875_1

Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos

Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos- Brasov

Nu căutăm să demontăm ideea că în România nu ai ce vedea sau că ţara noastră nu este ofertantă din punct de vedere turistic, ci doar să arătăm de ce nu este atractivă şi de ce este evitată o ţară care are la dispoziţie peste 190 de castele pe care le poate prezenta sub diverse forme publicului larg: de la muzee sau elemente de arhitectură ce merită vizitate şi admirate, la hoteluri şi pensiuni în care te simţi ca un nobil de secol XVIII sau un boier din aceeaşi vreme.

Zilele trecute priveam la televizor o ştire despre ofertele de Crăciun şi Revelion. Între informaţii era inserată şi ideea că ai putea să îţi petreci Crăciunul asemeni unui boier. Nu am avut nevoie să văd mai mult de două cadre şi să îmi dau seama că obiectivul vizat este frumosul Conac Polizu din judeţul Iaşi.

O idee cum să valorifici patrimoniu – cazul Conacului Polizu (foto)

Pentru că am tot fost acuzaţi că oferim doar exemple negative vom prezenta în deschiderea materialului de azi pe scurt povestea de succes a Conacului Polizu. Acest monument istoric, construit între anii 1870 -1878 de către Constantin Ghica-Deleni, în satul Maxut, comuna Deleni, judeţul Iaşi, a servit familiei sale drept reşedinţa de vară a familiei şi a moştenitorilo ulteriori. Odată cu instaurarea regimului comunist, clădirea nu a fost ferită de tratamentele aplicate fosteleor elite de către noii stăpâni.

Sursa: http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/celalalt-brukenthal-palatul-sambata-jos-un-pas-disparitie 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Cetatea_Fagaras_007

Castelul (cu turnurile de colț) din Făgăraș- Brasov

Castelul (cu turnurile de colț) din Făgăraș- Brasov Castelul Fagaras face parte din iar constructia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.