Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Case Memoriale » Case Memoriale Prahova » Casa Memoriala Nichita Stanescu
GEKO's WorkGroup Inc.
06.casa-nichita-stanescu

Casa Memoriala Nichita Stanescu

Casa Memoriala Nichita Stanescu- Prahova

Casa a fost ridicata intre anii 1926-1927 de catre Hristea Stanescu (bunicul poetului) si cei doi fii mai mici Gheorghe si Nicolae (tatal poetului). In acest imobil s-au mutat tinerii casatoriti Nicolae si Tatiana in anul 1931. Aici, la 31 martie 1933 s-a nascut si a trait marele poet Nichita Stanescu.

In aceasta casa sunt expuse: piese de mobilier (biroul de lucru al elevului si studentului Nichita Stanescu, pianul poetului, dormitorul, sufrageria, bucataria, pendula din casa natala), opera antuma a poetului (carti cu dedicatii autografe, oferite familiei, prietenilor), premiile nationale (diplome oferite de Uniunea Scriitorilor din Romania, de Academie, etc.), premiile internationale (Premiul pentru cel mai tanar poet – Struga 1965, Brevetul si medalia Gottfried von Herder 1976, Marele premiu „Cununa de Aur” a serilor de poezie de la Struga 1982, s.a), manuscrise inedite (Poezia „Quadriga”, prima recunoastere internationala a poetului – 1965), documente originale (Extrasul din Registrul Starii Civile pentru nascutii pe anul 1933, legitimatia de sef de rubrica la „Gazeta Literara” – 1957), fotografii, documente evocatoare ale activitatii de numismat (Diploma de onoare a Societatii de numismatica pentru Nichita Stanescu, medalii, etc.), opera postuma a poetului si obiecte personale (brichete, ceasuri, bibelouri, etc.).

Sursa: http://www.obiective-turistice.ro/prahova/ploiesti/casa-memoriala-nichita-stanescu-2069.html 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-5635_1

Casa Memoriala George Enescu

Casa Memoriala George Enescu- Prahova Vila Luminis, realizata intr-un stil autentic romanesc a fost folosita …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.