Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Case Memoriale » Case Memoriale Botoşani » Casa memoriala George Enescu- Botosani
GEKO's WorkGroup Inc.
Casa-memoriala-George-Enescu-20110119153201

Casa memoriala George Enescu- Botosani

Casa memoriala George Enescu- Botosani

Casa Memoriala “George Enescu” Liveni -Situata in satul Liveni,la mica distanta de Dorohoi casa natala a marelui compozitor, dirijor, pianist si violonist George Enescu – reface atmosfera primilor ani ai copilariei sale, oferind vizitatorilor posibilitatea intilnirii cu primele sale jucarii, desene, creatii muzicale, cu cartile si manualele anilor copilariei si a primelor sale studii, alaturi de pianina celor dintai compozitii. Totodata, fotografii si manuscrise intregesc imaginea timpului petrecut de George Enescu la Liveni, în satul natal.

Muzeul este infiintat in casa reconstruita pe temeliile casei in care s-a nascut muzicianul si este reorganizat in 1970.Casa in care s-a nascut compozitorul ,contine obiecte personale, jucarii, desene carti de povesti, primele creatii originale, pianina din copilarie a muzicianului.
In casa parintilor sai de la Liveni, Enescu compune prima sa opera pentru vioara si pian, “Tara Romaneasca” la varsta de doar 5 ani. Tot in casa parinteasca a compus si “Poema Romana” in 1894. Cea mai renumita opera a sa este “Oedipus”, lansata in Paris la 13 martie 1936.

Sursa: http://www.comeinromania.com/va-1196324521-casa_memoriala_george_enescu.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

DSC_0019 (Small)_1

Casa memoriala Nicolae Iorga

Casa memoriala Nicolae Iorga Cladirea muzeului este o casa construita in stilul arhitecturii moldovenesti, datand …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.