Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Case Memoriale » Case Memoriale Bacău » Casa Memoriala Nicu Enea- Bacau
GEKO's WorkGroup Inc.
casa enea1

Casa Memoriala Nicu Enea- Bacau

Casa Memoriala Nicu Enea- Bacau

Cladirea in care se afla expozitia memoriala Nicu Enea a fost construita in anul 1926, proprietar fiind Gheorghe Palosanu, tatal Elvirei Enea. In aceasta casa sotii Elvira si Nicu Enea au trait in perioada 1929 – 1960, informatie inscriptionata si pe placuta de pe fatada casei, care o atesta ca obiectiv de patrimoniu. In noiembrie 1968 Elvira Enea face o oferta de donatie care cuprinde imobilul, terenul aferent, 130 de lucrari de pictura, 210 de lucrari de grafica, mobilier si obiecte care au apartinut pictorului Nicu Enea, donatie acceptata de Comitetul Judetean de Cultura in luna mai 1969. Dupa amenajarea casei, in luna decembrie 1970 aceasta se deschide pentru public, Elvira Enea indeplinind functia de custode.

DATE DESPRE COLECTIE

Colectia ‘Nicu Enea” este alcatuita din lucrarile si obiectele donate. Din totalul lucrarilor care alcatuieste colectia , 54 de lucrari de pictura sunt expuse in cele trei sali ale casei la care se adauga mobilierul, obiectele personale ale pictorului si cateva lucrari de sculptura mica realizate de Nicolae Enea. Expozitia permanenta ofera vizitatorului posibilitatea cunoasterii operei lui Nicu Enea (1897-1960) a carui afirmare se suprapune temporal si spiritual uneia dintre cele mai fertile si tulburatoare perioade din istoria artei romanesti, perioada interbelica.

Adresa

Casa Memoriala “Nicu Enea” Str. Nicu Enea Nr. 31 cod postal 600191 Telefon 510.470

Sursa: http://turism.agendabacau.ro/muzee/casa-memoriala-nicu-enea.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

05-g-enescu

Casa Memoriala Rosetti Tescanu – George Enescu- Bacau

Casa Memoriala Rosetti Tescanu – George Enescu- Bacau Conacul familiei Rosetti Tescanu, construit in 1880 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.