Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Muzee » Muzee Neamţ » Muzeul de Artă din Roman- Neamt
GEKO's WorkGroup Inc.
muzeul-de-arta-roman-exterior

Muzeul de Artă din Roman- Neamt

Muzeul de Artă din Roman- Neamt

Muzeul de Arta din Roman s-a deschis in anul 1957 si a pornit cu o singura lucrare “Stefan cel Mare” pictata in 1884 de Epaminondra Bucevschi, la comanda episcopului de Roman Melchisedec Stefanescu. Initial, muzeul a functionat in aceeasi cladire cu Muzeul de Istorie, iar din anul 1970 a fost mutat in actuala cladire care a fost construita la sfarsitul sec al XIX-lea si este declarata monument de arhitectura.

Expuse in sase sali de expozitie, pe o suprafata de 243 mp, cele 642 de piese ale colectiei cuprind lucrari de pictura, grafica, sculptura si arta decorativa. Colectia muzeului de arta pune in valoare arta romaneasca prin creatia artistilor legati intr-un fel sau altul de zona Roman. Printre artistii care au expuse in acest muzeu lucrari de pictura, grafica si sculptura ii putem enumera pe: Maria Ciurdea Steurer, Iosif Steurer, Stavru Tarasov, Jean Cosmovici, Constantin Isachie, Nicu Enea.

Expozitia de baza mai cuprinde si un numar impresionant de lucrari ale artistilor Gh. Iliescu, Adrian Secoseanu, Petre Hartopeanu, Corina Lecca, Rodica Bondi, Clement Pompiliu, Iulia Halaucescu, Stefan Hotnog, Victor-Mihailescu Craiu, Ligia Macovei, Gh. Saru, Spiru Chintila, Ion Salisteanu, artisti care apartin generatiilor reprezentative pentru arta romaneasca contemporana.

Sursa: http://www.viziteazaneamt.ro/2009/09/muzeul-de-arta-roman-judetul-neamt/  

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

216419input_file4075437

Muzeul parohial de la Pipirig- Neamt

Muzeul parohial de la Pipirig- Neamt De vreo 5 ani, pipirigenii se pot mândri cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.