Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Muzee » Muzee Sibiu » Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare- Sibiu
GEKO's WorkGroup Inc.
646x404

Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare- Sibiu

Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare- Sibiu

Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare din Sibiu aparţine complexului naţional Muzeal Brukenthal. Acesta a fost deschis pentru public în anul 1966 si reorganizat în anul 1981 intr-o cochetă vila în stil românesc ce a aparţinut colonelului-vânător August von Spiess. Acesta era o autoritate în domeniu şi a deţinut pentru mulţi ani funcţia de Maistru de Vânătoare a Casei Regale. Colonelul Speiss a fost un vânător renumit, menţionat în analele internaţionale de cinegetică.

Speiss a participat la un lung safari în Africa, de unde a adus piese deosebit de valoroase, piese care în prezent fac parte din colecţia Muzeului de Arme şi Trofee de Vânătoare. La ora actuală patrimoniul muzeal numară 1.577 de piese, unele cu o vechime de peste 100 de ani, achiziţionate de la colecţionari sau provenite din donaţii acumulate începind cu sfirsitul secolului al XIX-lea. Piesele din colecţia muzeului sunt trofee autohtone şi exotice, arme diverse şi accesorii de vânătoare, ce provin, în cea mai mare parte, din trei colecţii importante: “August von Spiess“, “Emil Witting” şi Colecţia “Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale din Sibiu”. Traseul exponatelor oferă o imagine a dezvoltării armelor de vânătoare dar şi o a fondului de vânătoare din ţară.

Trofeele expuse aici au obţinut numeroase medalii la diferitele expoziţii din ţară şi străinătate.

Sursa: http://www.sibiul.ro/muzee-sibiu/muzeul-de-arme-si-trofee-de-vanatoare.html  

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Muzeul „Astra” din Sibiu

Muzeul „Astra” din Sibiu Muzeul ASTRA, cea mai importantă instituţie fondată de Asociaţiunea Transilvană pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.