Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Muzee » Muzee Hunedoara » Muzeul Civilizației Dacice și Romane- Hunedoara
GEKO's WorkGroup Inc.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane- Hunedoara

Muzeul Civilizației Dacice şi Romane- Hunedoara

Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva se doreste a fi o sursa de informatie privind institutia muzeala deveana, desigur in masura in care am putut radiografia o realitate in care informatia confirmata ieri se schimba azi.

Aceasta pagina se adreseaza publicului larg interesat de trecutul istoric al acestui judet. Deoarece muzeul nostru este in reorganizare nu exista,inca, expozitii permanente dar sunt organizate periodic expozitii temporare care valorifica o parte din bogatul patrimoniu.

Organizarea de expozitii temporare, in conditiile in care majoritatea spatiilor de expunere ale Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva si a sectiilor din teritoriu erau inchise si blocate de activitatile de reparatii capitale, a demonstrat capacitatea conducerii si colegilor implicati de a face mai mult decat realitatea o putea permite.

Prin aceste expozitii realizate în conditiile cunoscute, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva a reusit sa-si pastreze portile deschise publicului vizitator.

In perioada imediat urmatoare, prioritara pentru activitatea institutiei noastre este finalizarea reparatiei capitale si a reamenajarii cladirii ce va deveni sediul administrativ al Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva. Din acel moment vom intra în linie dreapta în ceea ce priveste reorganizarea expozitiilor permanente din Magna Curia si din teritoriu: Sectia de Istorie Locala si Etnografie Brad, Sectia de Etnografie si Arta Populara Orastie si Sectia de Arheologie Sarmizegetusa.

Multumim Consiliului Judetean Hunedoara si presedintelui acestuia, domnul profesor Mircea Ioan Molot, multumim colectivului Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva, în primul rând celor care au înteles importanta demersurilor facute, partenerilor si prietenilor institutiei, tuturor celor care, prin activitatea lor, ne-au sprijinit sa ne îndeplinim obligatiile fata de patrimoniul pe care îl detinem si fata de publicul vizitator.

Sursa: http://www.mcdr.ro/?page_id=5

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Muzeul Mineritului Petrosani- Hunedoara

Muzeul Mineritului Petrosani- Hunedoara Cladirea care adaposteste astazi Muzeul Mineritului din Petrosani a fost construita …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.