Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Muzee » Muzee Constanţa » Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă din Topalu- Constanta
GEKO's WorkGroup Inc.
IMG_0037

Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă din Topalu- Constanta

Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă din Topalu- Constanta

In comuna Topalu, la 6 km distanta de Capidava, poate fi vizitat Muzeul de Arta “Dinu si Sevasta Vintila”. Medicul Gheorghe Vintila, fiul lui Dinu si Sevasta Vintila, a donat colectia comunei natale in anul 1961, iar muzeul a fost de la inceput organizat in chiar fosta locuinta a parintilor donatorului (invatatori la Topalu).

Muzeul, ale carui lucrari de reabilitare s-au incheiat in 2007, cu sprijinul direct al Consiliului Judetean Constanta, cuprinde peste 200 lucrari de pictura, sculptura si grafica, apartinand unor reprezentanti de marca ai artelor plastice romanesti – picturi de Ioan Andreescu, Octav Bancila, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu; lucrari de sculptura ale lui Dimitrie Paciurea, Cornel Medrea, G. Tudor; grafica: lucrari de Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Nicolae Darascu.

Aici se afla gazduite in cel mai important muzeu satesc de arta din Romania, 228 de lucrari, din colectia de 340 donata de doctorul Vintila (alte 112 se gasesc, in gazduire permanenta la Muzeul de Arta Constanta). Pe intreaga perioada de desfasurare a lucrarilor de reparatii capitale la cladirea muzeului din Topalu, toate lucrarile au fost adapostite la Muzeul de Arta din Constanta.
Operatiunea de reabilitare a constat in refacerea tavanelor, a acoperisului, precum si in inlocuirea pavimentului, tamplariei si dotarea cu instalatie de microclimatizare, necesara pentru pastrarea in conditii optime a tablourilor expuse. Muzeul a fost redeschis in 25 septembrie 2007, la eveniment participand presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, alaturi de alti membrii ai Consiliului Judetean, directorul Muzeului de Arta, dr. Doina Pauleanu, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, precum si numerosi locuitori ai comunei.
Ne este permis un sfat? Daca da, atunci nu ratati superbul muzeu de arta de la Topalu! Nu veti regreta!

Sursa: http://www.capidava.ro/turizm.php

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

muzeu1

Muzeul de Artă – Constanța

Muzeul de Artă – Constanța Amplasat in inima Constantei, la intersectia dintre bulevardele Tomis si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.