Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Muzee » Muzee Bacău » Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea din Bacău
GEKO's WorkGroup Inc.
muzeu2

Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea din Bacău

Complexul Muzeal de Științele Naturii Ion Borcea din Bacău

Primul muzeu de istorie si stiinte ale naturii din municipiul Bacau a fost deschis publicului pe 1 ianuarie 1959 sub numele Muzeul Regional Bacau. Prima expozitie permanenta a fost vernisata la 31 octombrie 1966 în cl?direa de pe Karl Marx nr. 2 iar din 1969 a fost înfiintat Muzeul de Stiintele Naturii. Începând cu 7 iunie 1993 institutia poarta numele de Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea”. În perioada 1975-1978 iau fiinta Observatorul Astronomic (1976) si Vivariul Bacau (1975).

Observatorul Astronomic functioneaza din 1978 în fostul turn de apa al orasului Bacau. În data de 4 mai 1984 a fost inaugurata expozitia permanenta ai sala de spectacole pentru planetariu.

Vivariul a fost deschis oficial odata cu vernisarea primei expozitii de pesti exotici organizata la Bacau în anul 1975. În anul 1981 a fost mutata în noul sediu din Piata Centrala unde se va amenaja o expozitie moderna de profil. Din anul 1992 se începe reamenajarea spatiului care formeaza complexul expozitional de azi alcatuit din 4 expozitii permanente ale Vivariului: expozitia de pesti indigeni si exotici, expozitia de pasari cântatoare si de ornament, expozitia de rase de porumbei si terarii pentru amfibieni si reptile.

Casa Memoriala “Ion Borcea” din comuna Racova a fost donata de Eufrosina Borcea, la data de 4 februarie 1971, Inspectoratului Judetean pentru Cultura Bacau, fiind ulterior transferata Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Bacau. Obiectivul adaposteste o valoroasa expozitie cuprinzând obiecte personale care au apartinut savantului Ion Borcea.

Sursa: http://info.bacaul.ro/553-complexul-muzeal-de-stiintele-naturii-ion-borcea-553/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

6906500_28

Complexul Muzeal Iulian Antonescu din Bacău

Complexul Muzeal Iulian Antonescu din Bacău Primul muzeu din Bacău a fost înfiinţat în 1957, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.