Breaking News
Home » Pesteri » Peştera Zeicului- Hunedoara
GEKO's WorkGroup Inc.
index

Peştera Zeicului- Hunedoara

Peștera Zeicului- Hunedoara

Peștera Zeicului se află în Munții Retezat, Județul Hunedoara, pe râul Jiul de Vest, în apropiere de localitatea Câmpu lui Neag, la altitudinea de 1260 m .

Peștera Zeicului, situată pe teritoriul Parcului National Retezat, a fost declarată rezervație naturală speologică de categoria a III-a  deoarece prezintă o mare varietate de formațiuni stalagmitice și un bogat material paleontologic.

Peștera a fost inclusă în Legea nr. 5 din 6 martie 2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate Publicat în Monitorul Oficial al României nr. 152 din 12 aprilie 2000, în Anexa Nr. I – Zone naturale protejate de interes național și monumente ale naturii, la nr. crt. 2.496, cu suprafața de 1 ha.

Peștera Zeicului era cunoscută în prima ei porțiune, de localnici, ca loc de adăpost pentru turme. Se spune că ea a slujit și ca ascunzătoare pentru haiducii lui Zeicu, fapt întărit prin descoperirea în peșteră a unor flinte ruginite.  După prima sală se află un horn, înalt de 12m, continuat cu o sală cu multe concrețiuni, în care sau găsit și urme de Ursus spelaeus (ursul de cavernă). Din această sală se deschide și gura unui puț cu o adâncime de 48 m, în care se află o stalactită de peste 12 m înălțime, una din cele mai mari din țară.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Peştera Valea Bistrița- Valcea

Peștera Valea Bistrița- Valcea Peștera Valea Bistrița (monument al naturii) este o arie arie naturală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.