Breaking News
Home » Pesteri » Peştera Lazului- Gorj
GEKO's WorkGroup Inc.
gal_cu_fosile_lilieci

Peştera Lazului- Gorj

Peștera Lazului- Gorj

Peștera Lazului (monument al naturii) este o arie o arie protrejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip speologic), situată în județul Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Padeș.

Localizare

Aria protejată se află în versantul drept al râului Motru Sec (un afluent de dreapta al Motrului), la o altitudine de 600 m. în Munții Mehedinți, în extremitatea sudică a Parcului Național Domogled – Valea Cernei.

Descriere

Rezervația naturală cu o suprafață de 2 hectare a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o cavernă (peșteră) în versantul drept al văii Motrul Sec. Grota are o singură intrare, mai multe galerii, holuri, coridoare, lacuri subterane, sifoane; cu pereți și tavane cu forme concreționare (stalactite, stalagmite, baldachine, draperii) și faună specifică peșterilor.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

index

Peştera Zeicului- Hunedoara

Peștera Zeicului- Hunedoara Peștera Zeicului se află în Munții Retezat, Județul Hunedoara, pe râul Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.