Breaking News
Home » Pesteri » Peștera Liliecilor (Rucăr-Bran)- Brasov
GEKO's WorkGroup Inc.
DSC_1424

Peștera Liliecilor (Rucăr-Bran)- Brasov

Peștera Liliecilor (Rucăr-Bran)- Brasov

Peştera Liliecilor (monument al naturii) cunoscută de localnici şi sub denumirea de Peștera Mare sau Peștera Badichii, este o rezervație naturală de tip speologic, situată în judeţul Braşov, pe teritoriul administrativ al comunei Moieciu.

Localizare

Aria naturală se află în partea central-sudică a judeţului Braşov şi cea estică a satului Peştera, în Munţii Piatra Craiului, lângă drumul judeţean (DJ112G) care leagă localitatea Moieciu de Jos de satul Măgura.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) şi se întinde pe o suprafață de 4,80 hectare.

Aria protejată reprezintă o cavernă (peşteră în versantul pârâului Valea cu Cale) constituită pe un singur nivel, cu galerii orizontale sau uşor ascendente, cu diferite formațiuni concreţionare şi depozite de guano pe jos. Peştera adăposteşte colonii de lilieci din speciile: Myotis myotis (liliac comun) sau Myotis blythii (liliac cu urechi de şoarece) specii cavernicole (protejate prin lege) aflată pe lista roşie a IUCN.

Peştera Liliecilor este inclusă în Parcul Naţional Piatra Craiului şi se suprapune sitului Natura 2000 – Piatra Craiului.

Căi de acces

  • Drumul naţional DN73 pe ruta BraşovZărneştiPiteşti, din localitatea Moieciu se intră în drumul judeţean (DJ112G) spre satul Peştera

Sursa: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Pe%C5%9Ftera_Liliecilor_%28Ruc%C4%83r-Bran%29

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

index

Peştera Zeicului- Hunedoara

Peștera Zeicului- Hunedoara Peștera Zeicului se află în Munții Retezat, Județul Hunedoara, pe râul Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.