Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul Tătarilor- Sibiu
GEKO's WorkGroup Inc.
lacul-tatarilor_50abe40d12053

Lacul Tătarilor- Sibiu

Lacul Tătarilor- Sibiu

Situate în extravilanul localităţii Loamneş, cele 250 ha nominalizate ca rezervaţie naturală (categoria IV IUCN) în Hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu Nr. 64/2004, acoperă limitele podişurilor Secaşului şi Hârtibaciului de pe culoarul râului Visa.

Anterior formării celor 9 iazuri piscicole, 5 eleştee şi 6 bazine din zona umedă pe care se află acestea în prezent au atras atenţia cercetătorilor, ca important loc de colectare a multor specii rare de păsări de apă.

Amenajarea pişcicolă Mândra a fost concepută în anul 1972. În prezent eleşteele se întind pe o suprafaţă de 254 ha luciu de apă având o adâncimi maxime de 3-4 m.

Vegetaţia este tipică lacurilor din podişul Transilvaniei reprezentată de trestie (Phragmites) zona ocupată de aceasta fiind de 10-12 ha inconjurând la mal lacurile pe o lăţime constantă.

Mlaştinile de la Mândra au constituit un important centru de colectare a unor specii rare de păsări acvatice încă din secolul al XIX-lea. Din 1990 până în prezent în această zonă au fost identificate în total un număr de 161 de specii de păsări, dintre care 89 de specii clocitoare.

Sursa: http://www.dssibiu.ro/rezervatii/rezervatia-elesteele-de-la-mandra

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.