Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul Știucilor- Cluj
GEKO's WorkGroup Inc.
rezervatia-naturala-lacul-stiucii-5

Lacul Știucilor- Cluj

Lacul Știucilor- Cluj

Este situată în teritoriul administrativ al comunei Fizeşu Gherlii (CJ). Este arie protejată cu caracter zoologic-ornitologic. Rezervaţia are o suprafaţă de 140 ha. Lacul Știucilor este singurul lac natural din Transilvania care nu a fost amenajat pentru piscicultură şi în acelaşi timp este şi cel mai adânc lac natural dulce al Transilvaniei, cu o adâncime maximă de circa 7m.

Foarte caracteristică este prezenţa stufului pe malurile acestui lac, acest tip de vegetaţie întinzându-se pe o suprafaţă de peste 130 ha. Cu siguranţă că cea mai mare particularitate a acestui lac este prezenţa plaurului, adică a insulelor plutitoare de stuf, care sunt caaracteristice aproape exclusiv Deltei Dunării.În apele lacului trăiesc în jur de 15 specii de peşti, între care şi ştiuca Esox lucius, specia care dă numele lacului.

Cea mai mare importanţă o prezintă însă păsările, lacul fiind un preţios loc de popas pentru multe specii migratoare, dar şi un veritabil loc de clocit pentru oaspeţi de vară aripaţi între care raţe, stârci, corcodei, lişiţe, păsări prădătoare şi multe păsări cântătoare.

Sursa: http://www.ecotransilvania.ro/proiecte/pos-mediu-bazinul-fizesului/arii-protejate/rezervatia-naturala-lacul-stiucilor 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.