Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul Fărăgău- Mures
GEKO's WorkGroup Inc.

Lacul Fărăgău- Mures

Lacul Fărăgău- Mures

Lacul Fărăgău este o rezervație naturală mixtă care s-a format natural. Este locul ideal pentru pasionaţii de pescuit…

  • Amenajare / agrement: nu
  • Trasee marcate: nu
  • Caracteristici geografice: suprafaţă mare de 35 ha, adâncime mică de 4.5 m, format natural

acul Fărăgău are o suprafață de 35.5 ha, lumdimea de 750 m şi lăţimea de 350. Adâncimea maximă este de 4.5 m. Lacul s-a format prin bararea naturală a pârâului Sar cu propriile aluviuni.

Rezervaţia, declarată din 1990, cuprinde lacul şi terenul ce-l înconjoară. Vegetaţia este higrofilă specifică turbăriilor și lacurilor de câmpie, alcătuită din: cruciuliță (Senecio paludorus), mlăștiniță (Epipactis palustris), pufuliță (Epilobium hursutum), rogojel (Carex paniculata), săgețică (Geranium pratense) etc. Este singurul lac din zona Mureşului cu zone întinse de stuf şi papură, formându-se plauri plutitori. Fauna este reprezentată de peste 180 specii de păsări care cuibăresc sau tranzitează zona.

Între 1984 şi 1987, lacul a suferit modificări, fiind transformat în iaz şi eleşteu piscicol. Nu mult timp s-a putut pescui. Din cauza impactului fermei de bovine din amonte, care astăzi numai există, din anii ’80, lacul a fost părăsit. După 1990, Lacul Fărăgău a fost printre primele lacuri care au permis pescuitul sportiv contra unei taxe zilnice.
Pescuitul în zonă este permis pe toate malurile, non-stop, însă este supus unor reguli, fiind rezervaţie: este interzis accesul pe plauri şi nu este permisă folosirea bărcii pentru pescuit. Este tipul de lac mai mult pentru relaxare la umbră, capturiile fiind relativ reduse, dar diversificate şi uneori de mari: crap, ştiucă, şalău, biban, roşioare, somni. Cantitatea reţinută este de maximum 10 kg.
Nu este necesar permisul de pescuit.

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/13-ape-si-lacuri/475-lacul-f%C4%83r%C4%83g%C4%83u#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.