Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul fără fund Ocna Sibiulu- Sibiu
GEKO's WorkGroup Inc.
1661497_615106898568557_930301199_n

Lacul fără fund Ocna Sibiulu- Sibiu

Lacul fără fund Ocna Sibiulu- Sibiu

Prezentare Lacul fara fund – Ocna Sibiului

"Lacul fara fund" face parte din complexul celor 52 de lacuri sarate, care se afla in cunoscuta statiune balneoclimaterica Ocna Sibiului. Este situat in Parcul Public al Orasului Ocna Sibiului, in imediata apropiere a statiei C

“Lacul fara fund” face parte din complexul celor 52 de lacuri sarate, care se afla in cunoscuta statiune balneoclimaterica Ocna Sibiului. Este situat in Parcul Public al Orasului Ocna Sibiului, in imediata apropiere a statiei C.F.R., fiind cunoscut sub numele de “Lacul Lemnelor” sau “Lacul Francisc”.
Aflat intr-o zona de dealuri, lacul s-a format in locul salinei Francisc Grube, inchisa in anul 1775, prin prabusirea tavanului. Actualmente, el are o forma ovala, cu diametre de 40 m si 50 m, si cu o suprafata care variaza intre 1.384 mp si 1.655 mp, un volum de 11.114 mc si o forma de trunchi de con, cu o adancime maxima de 34,5 m.
Salinitatea lacului este de 9 g/l, la suprafata, si creste foarte rapid odata cu adancimea: 38 g/l la 1 m, 122 g/l la 1,5 m, 203 g/l la 2 m, 320 g/l la 5,5 m.
Importanta acestui lac este legata de regimul sau chimico-termic. Temperatura apei este in functie de repartizarea concentratiilor de sare pe verticala, care creste in profunzime. Apa lacului acumuleaza caldura solara in sezonul cald si o retine partial si in sezonul rece.
La “Lacul fara fund” acest fenomen numit “heliotermie” se manifesta cel mai puternic, motiv pentru care a fost declarat arie naturala protejata, categoria IV, conform incadrarii IUCN, “rezervatie naturala”. Pentru a mentine fenomenul de helioermie este necesar ca stratul de apa de la suprafata sa nu fie agitat.
Flora si fauna lacului sunt direct influentate de caracterele climatice si de chimismul apei. Din analizele efectuate se constata prezenta bacteriei Beggiatoa, in toate profilele ea fiind o specie halotoleranta, specifica apelor salmastre.

Sursa: http://www.directbooking.ro/obiectiv-lacul-fara-fund-ocna-sibiului-72.aspx

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.