Breaking News
Home » Rezervatii » Parcuri naturale » Parcul Natural Platoul Mehedinți – Gorj, Mehedinti
GEKO's WorkGroup Inc.
mg_4211_-_copy

Parcul Natural Platoul Mehedinți – Gorj, Mehedinti

Parcul Natural Platoul Mehedinți- Gorj, Mehedinti

Geoparcul Platoul Mehedinți este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural), situat pe teritoriul administrativ al județelor Gorj (5 %) și Mehedinți (95 %).

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 106,50 hectare se află în partea sud-vestică a României și cea nordică a județului Mehedinți, încadrată între Munții Mehedinți și Piemontul Getic, în apropierea drumului național DN6.

Descriere

Geoparcul Platoul Mehedinți a fost declarat arie protejată prin Hotărârea de Guvern nr. 2.151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone) și reprezintă o zonă deluroasă (cu un statut mai special datorită gradului destul de ridicat de locuire): înălțimi joase și domoale constituite din șisturi cristaline și calcare atribuite Jurasicului, cu chei, văi, doline, lapiezuri, peșteri, păduri, pajiști și fânețe; cu floră și faună specifică Podișului Mehedinților.

În perimetrul parcului natural sunt incluse mai multe arii naturale protejate, printre care: Complexul carstic de la Ponoarele, Pădurea cu liliac Ponoarele, Cheile Coșutei, Cornetul Babelor și Cerboanei, Cornetul Bălții, Cornetul și Peștera Topolniței, Cornetul Bălții, Izvorul și stâncăriile de la Câmana, Pereții calcaroși de la Izvoarele Cășutei sau Peștera Epuran.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Parcul-Natural-Apuseni-20110414163704

Parcul Natural Apuseni – Alba, Cluj, Bihor

Parcul Natural Apuseni- Alba, Cluj, Bihor Parcul Natural Apuseni este situat în vestul României, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.