Breaking News
Home » Rezervatii » Parcuri naturale » Parcul Natural Cefa – Bihor
GEKO's WorkGroup Inc.
30077929

Parcul Natural Cefa – Bihor

Parcul Natural Cefa- Bihor

Situată la 25 km de Oradea, localitatea Cefa, este raiul pescarilor. Suprafaţa populată cu peşti depăşeşte 600 de hectare. Primele heleşteie au fost amenajate în anul 1905, ca urmare a construirii Canalului Colector (1982 – 1899) ce a putut asigura volumul de apă necesar creşterii peştilor. Amenajarea crescătoriei piscicole Cefa s-a întins pe o perioada lungă de timp, ultimele heleşteie fiind construite abia prin anii 1940-1942.

În perioada 1962 – 1963 au fost alocate fonduri pentru investiţii care au permis refacerea şi extinderea crescătoriei, ajungându-se la 630 ha. În perioada 1986 – 1989, prin lucrări de refacere, au intrat în circuitul productiva 100 de hectare de insule invadate de stuf si papură. Zona asigură condiţii favorabile pentru un număr foarte mare de păsări protejate pe plan european şi mondial.

Pornind de la aceste considerente în anul 2006 a fost înfiinţat Parcul Natural Cefa, care se întinde pe o suprafaţă de 5002 hectare, incluzând şi Pădurea Rădvani, şi se fac demersuri, pentru ca acest parc să devină arie naturală protejată. În prezent eleşteiele sunt în proprietate privată.

 

Sursa: http://www.welcometoromania.ro/DN79/DN79_Cefa_r.htm

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Parcul-Natural-Apuseni-20110414163704

Parcul Natural Apuseni – Alba, Cluj, Bihor

Parcul Natural Apuseni- Alba, Cluj, Bihor Parcul Natural Apuseni este situat în vestul României, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.