Breaking News
Home » Rezervatii » Parcuri nationale » Parcul National Munții Măcinului-Tulcea
GEKO's WorkGroup Inc.

Parcul National Munții Măcinului-Tulcea

Parcul Natioal Munții Măcinului-Tulcea

Cea mai veche formaţiune muntoasă din România, Munţii Măcinului sunt în prezent una din ariile protejate din ţara noastră, primind statutul de parc naţional. Cu o altitudine între 7 şi 467 de metri, aceşti munţi adăpostesc aproximativ 50% din speciile de plante şi animale de pe întreg teritoriul românesc.

Astfel, aici putem întâlni peste 1700 de specii de plante, dintre care 72 protejate prin lege, 181 de specii de păsări, din care 37 protejate internaţional, 47 de specii de mamifere, 1436 de specii de insecte (din care peste 900 de specii de fluturi), dar şi o mare varietate de reptile şi amfibieni.

Parcul este un punct de atracţie al zonei şi datorită peisajului extrem de divers, dar şi datorită biodiversităţii lui şi a faptului că aici se găsesc numeroase specii protejate. De asemenea, se află în apropierea unor obiective turistice importante, Delta Dunării şi litoralul Mării Negre. Din punct de vedere turistic, Munţii Măcinului sunt vizitaţi doar în tranzit, neexistând capacităţi de cazare în apropiere.

Sursa: http://www.filmedocumentare.com/parcul-national-muntii-macinului/  

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Parcul National Buila-Vânturarița- Valcea

Parcul National Buila-Vânturarița- Valcea Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, viitor sit al Reţelei Ecologice Europene Natura 2000, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.