Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vrancea » Rezervația Alghean
GEKO's WorkGroup Inc.
20130528-112-94-78-1

Rezervația Alghean

Rezervația Alghean- Vrancea

Rezervatia naturala Algheanu a fost declarata in conformitate cu Legea nr. 5/2000 pentru protectia elementelor geologice si de peisaj, aria protejata Algheanu este situata in bazinul hidrografic al Paraului Algheanu (valea Zmeului). Aria protejata este situata pe promotoriul de SE al Dealului Dumei – Dumbrava, apatinand sectorului central al Dep. Vrancea, delimitat de Raul Putna, Pr. Vasui si Pr. Leadova, respectiv de terasa a – VI- a a Putnei. Valea Pr. Algheanu a modelat un halocarst in aceste roci deosebit de friabile si solubile sub forma unei vai largi cu profil in “U”. In versantul stang al vaii apare la zi un masiv de sare, modelat de agentii meteorici generand astfel un relief specific. Peisajul este definit de microrelieful cu lapiezuri al masivului de sare si de valea Paraului Algheanu, taiata in depozitele cu prundisuri de terasa ce acopera formatiunile gipsifere si salifere, de varsta burdigalian-aqitaniana.

Cai de acces

Drumul judetean Dj 205D (Focsani –Nereju), continuat cu DC 70 catre Vrancioaia, si cu un drum local care conduce pe Valea Paraului Algheanu.

Limita de nord:

– urmeaza traseul sinuos al ruperii de panta marcate in peisaj in lungul curbei de nivel care insoteste versantii vaii Zmeului cuprinzand si zonele de obarsie ale organismelor torentiale afluente, pana pe versantul stang al Vaii Algheanului, in taluzul drumului Vrancioaia – Valea Sarii.

Limita de vest:

– porneste de la confluenta paraielor Vasui si Algheanu – Zmeu urmand catre nord vest, drumul local spre Bodesti.

Sursa: http://www.biodiversitate.ro/rezervatia-naturala-algheanu-judetul-vrancea

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

DSC03110

Căldările Zăbalei – Zârna Mică

Căldările Zăbalei – Zârna Mică- Vrancea Rezervatia naturala Caldarile Zabalei infiintata prin Legea nr. 5/2000 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.