Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vaslui » Pădurea Seacă-Movileni
GEKO's WorkGroup Inc.

Pădurea Seacă-Movileni

Pădurea Seaca-Movileni- Vaslui

Pădurea Seaca-Movileni este constituită din unitatea amenajistică 4A din U.P II Mireni, aparţinând Ocolului Silvic Bârlad şi are o suprafaţă de 44,1 ha. Este pădure proprietate de stat administrată prin Ocolul Silvic Bârlad din cadrul Direcţiei Silvice Vaslui, parcelele fiind incluse în categoria de folosinţă 1.5 c – Rezervaţie naturală.

Dreptul de administrare legal este al Ocolului Silvic Brodoc, în baza prevederilor convenţiei de custodie nr. 3626, valabila de la 14.04.2006 şi ale Ord. 494/2005, privind procedura de încredinţare a administrării sau de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate, cu respectarea prevederilor planului de management întocmit şi aprobat de instituţiile în drept conform prevederilor legale în vigoare.

Dreptul de folosinţă este al Ocolului Silvic Bârlad pentru toată suprafaţa rezervaţiei, cu respectarea prevederilor amenajamentelor silvice privind extragerile de material lemnos.

În prezent, aria protejată are folosinţă de pădure, încadrată în grupa funcţională 1.5 c – Păduri cu funcţie specială de protecţie, de ocrotire a genofondului şi ecofondului, fiind în proprietatea publică a statului – administrată de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin Ocolul Silvic Bârlad.

Motivul constituirii: pe lângă flora bogată şi variată, cât şi vegetaţia interesantă sub raport fitocenotic, prezintă o semnificaţie aparte existenţa garniţei, specie aflată la limita nordică a arealului.

Sursa: http://padurea-as.org/padurea-seaca-movileni-informatii-generale.php

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

coasta_rupturile

Coasta Rupturile

Coasta Rupturile – Tanacu- Vaslui Coasta Rupturile – Tanacu este o rezervaţie naturală floristică, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.