Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vaslui » Pădurea Hârboanca
GEKO's WorkGroup Inc.
Rezervatia-naturala-Padurea-Harboanca-20110905110339

Pădurea Hârboanca

Pădurea Hârboanca- Vaslui

Pădurea Hârboanca este constituită din două unităţi amenajistice 126 A şi 127 A din U.P II Fâstâci, aparţinând Ocolului Silvic Brodoc şi are o suprafaţă de 40,8 ha. Unitatea amenajistică 126 A este în proprietatea privată a persoanelor fizice prin reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere conform Legii 247/2005, are 2 proprietari care deţin o suprafaţă de 26,2 ha. Proprietarii menţionaţi nu au contract de administrare a pădurii, nerespectând astfel prevederile Legii 38/2006 şi ale Legii 247/2005, încheierea de contracte de administrare cu structuri silvice avizate constituind condiţia obligatorie pentru reconstituirea dreptului de proprietate în teritoriul ariilor naturale protejate constituite conform legii. Unitatea amenajistică 127 A, în suprafaţă de 14,6 ha este pădure proprietate de stat administrată prin Ocolul Silvic Brodoc din cadrul Direcţiei Silvice Vaslui, parcela fiind inclusă în categoria de folosinţă 1.5 d – Ocrotire integrală.

Dreptul de administrare legal este al Ocolului Silvic Brodoc, în baza prevederilor convenţiei de custodie nr. 4551/22.07.2004 şi ale Ord. 494/2005, privind procedura de încredinţare a administrării sau de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate, cu respectarea prevederilor planului de management întocmit şi aprobat de instituţiile în drept conform prevederilor legale în vigoare.

Dreptul de folosinţă este al Ocolului Silvic Brodoc pentru u.a. 127 A în suprafaţă de 14,6 ha şi al persoanelor fizice, proprietari particulari pentru u.a. 126 A, în suprafaţă de 26,2 ha, cu respectarea prevederilor amenajamentelor silvice privind extragerile de material lemnos.

În prezent, aria protejată are folosinţă de pădure, încadrată în grupa funcţională 1.5 d – Păduri cu funcţie specială de protecţie, de ocrotire a genofondului şi ecofondului, 26,2 ha fiind în proprietatea privată a persoanelor fizice şi 14,6 ha fiind în proprietatea publică a statului – administrată de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin Ocolul Silvic Brodoc.

Motivul constituirii: pe lângă fondul de bază al elementelor euroasiatice şi europene, se remarcă o abundentă şi o largă participare a elementelor continentale, pontice, pontice-submediteraneene şi endemice.

Sursa: http://www.padurea-as.org/padurea-harboanca-informatii-generale.php

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

coasta_rupturile

Coasta Rupturile

Coasta Rupturile – Tanacu- Vaslui Coasta Rupturile – Tanacu este o rezervaţie naturală floristică, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.