Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vrancea » Măgura Odobești
GEKO's WorkGroup Inc.
7117_13197_3

Măgura Odobești

Măgura Odobești- Vrancea

Situl ROSPA0075 Magura Odobesti a fost infiintat ca Arie de protectie speciala avifaunistica prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protectie speciala avifaunistica ca parte integranta a Retelei Ecologice Natura 2000.
Suprapusa in totalitate peste regiunea biogeografica continentala, acesta arie protejata ocupa o suprafata de 12 753 ha si ete situata intre altitudinea minima de 161m si altitudinea maxima 996 m.
Conform Formularului Standard Natura 2000, situl a fost propus pentru existenta in acest areal a unor paduri intinse de foioase care au suferit un impact antropic redus. Se mentioneaza tot in acest document ca in acest areal sunt intalnite efective importante ale populatiilor de ciocanitoare de stejar, ghionoaie sura, huhurez mare, viespar si chiar acvila mica
In publicatia BirdLife Conservations, Seria 4 – „ Important bird areas in Europe”, Dealul Magura Odobesti este evaluat ca un areal important pentru Ciconia nigra, pentru Crex crex (clocitoare) si Aquila pomarina (doar in pasaj)
Masivul Magura Odobesti este cel mai inalt deal subcarpatic din toata Moldova, fiind situat in sud-vestul ei, in portiunea cea mai sud-estica a curburii Carpatilor Orientali, marginita la nord de Valea Putnei si la sud de Valea Milcovului. In cea mai mare parte, masivul este impadurit cu foioase si subarborete, avand poieni cu flora bogata, iar padurile sunt marginite cu boschete sau cu tufe de maracinisuri crescute pe locuri necultivate de pe colnicurile ce se continua printre vii, livezi si terenurile cultivate din vaile marginase ale masivului.
Climatul, cu caracter central european, intermediar intre cel montan si cel de campie, cuprinde veri relativ calde, uscate si ierni aspre cu strat mai subtire de zapada, amplitudini termice reduse. Cantitatea de precipitatii (media anuala) reprezinta cca 700-800 ml/mp repartizata in cele 4 anotimpuri astfel: iarna 40 %, primavara 10-15 %, vara 5-10 %, toamna 20 %.Curentii de aer predomina pe directia NV-SE, intensitatea lor fiind in medie 4-6 m/s. Media anuala a temperaturii aerului este de 6°C.

Sursa: http://foculviu.biodiversitate.ro/Magura-Odobesti.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

DSC03110

Căldările Zăbalei – Zârna Mică

Căldările Zăbalei – Zârna Mică- Vrancea Rezervatia naturala Caldarile Zabalei infiintata prin Legea nr. 5/2000 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.