Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vâlcea » Iezerul Latorița
GEKO's WorkGroup Inc.
63107031

Iezerul Latorița

Iezerul Latorița- Valcea

Iezerul Latoritei – 51,6 ha

Com. Malaia – Rezervatie naturala mixta situata in partea de vest a Mtilor Latoritei , in bazinul superior al Pr. Latorita si alt cuprinse intre 1350- 1700 m. – Conserva  relieful de excavatie generat de larga dezvoltare a ghetarului Muntinu,lacurile glaciare ( Iezerul Latoritei – 0,8 ha , 1,5 m. adancime – situat la cea mai joasa altitudine din tara-1530 m.),cascadele si zonele cu turbarii active (in care predomina musciul de turba Sphagnum).

Localizare : Rezervatia se afla la nord si  la vest de confluenta pr. Latorita de Sus cu Latorita de Mijloc,astfel ca limita de est se constituie cca 70- 80m aval confluenta ,urca amonte confluenta  pe Latorita de Sus  ,si    continua dupa Cascada „ Moara Dracilor „ pe acelasi fir de vale catre nord est cca.350 m.,dupa care  urca catre cota de 1600,0m,coboara catre fundul circului glaciar ,deasupra lacului Violeta duppa care urca din nou pe limita de nord ,catre cota de 1700 m.Limita de vest si sud vest se constituie pe linia care coboara  de la cota de 1700,0 m. catre punctul de confluenta al apelor ce  vin din lacul Iezerul  Latoritei, in pr. Latorita de Mijloc si de aici continua limita sudica pe versantul drept  al vaii ,pana aval confluenta Latorita de Sus.

Rezervatia este constituita din teren neproductiv si fond forestier de stat ,la fel si suprafetele limitrofe, administrate de Oc. Silvic Voineasa. Dupa hartile silvice  apartine U.P. II . Latorita .( u.a. 106 T – 0,7 ha ,106 N1 – 3,5 ha , 107 N –1,0 ha, % din 107 A – aprox. 1,0ha,% din 105 A,105 B ,106A- aprox.3,8 ha.).

Rezervatia este in custodia Fundatiei Guard Forest.

Sursa: Agentia pentru Protectia Mediului

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

20130509-90-36-38-2

Avenul Piciorul Boului

Avenul Piciorul Boului- Valcea se afla catre satul Cainenii Mari, comuna Caineni, in Muntii Fagaras, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.