Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Teleorman » Ostrovul Gâsca
GEKO's WorkGroup Inc.
ostrovul_gasca

Ostrovul Gâsca

Ostrovul Gâsca- Teleorman

Rezervatia naturala Ostrovul Gasca –comuna Nasturelu- 58 ha

Ostrovul Gasca este declarat rezervatie naturala prin HG 2151/2004, atribuit în custodie Directiei Silvice Alexandria. Este dominat de arborete naturale de Salix alba, cu o densitate mare a stratului arborescent, avand o acoperire de circa 76-85% si o înaltime a arborilor în medie de 15 metri. În structura etajului întai ca specii frecvente se întalnesc Ulmus laevis si Morus alba.

În structura etajului doi, subarboretul este dominat de Cornus sanguinea si Amorpha fructicosa care fac ca accesiblitatea în interiorul ostrovului sa fie anevoioasa, avand uneori abundenta–dominanta de 4-5 si o acoperire mare de 80-90%. Acest fapt determina ca în sinuzia ierboasa sa supravietuiasca putine specii si acestea în general sciafile.  Pe langa aceste arborete naturale s-a mai semnalat existenta unor însemnate suprafete de plantatii cu Populus nigra aflate în plina maturitate, cu o flora specifica, dar în curs de ruderalizare accentuata.  Întreaga fauna se dezvolta în conditii optime, create de padurea cu aspect tropical, cu numeroase liane, foarte bine fiind dezvoltata macrofauna de vertrebrate reprezentata de Sus scropha (mistret) cu un efectiv populational bogat.

 

Sursa: http://www.avistravel.ro/rezervatii/romania/ostrovul-gasca-551.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

large_foto-articol-10253

Balta Suhaia

Balta Suhaia- Teleorman Rezervaţia Naturală Balta Suhaia este o rezervaţie mixtă de tip avifaunistic, dar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.