Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Timiş » Movila Sisitak
GEKO's WorkGroup Inc.

Movila Sisitak

Movila Sisitak- Timis

Movila Sisitak (Movila Sisitac) este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip botanic) situata in judetul Timis, pe teritoriul administrativ al comunei Sanpetru Mare.

 

Localizare

Aria naturala cu o suprafata de 0,50 hectare se afla in extremitatea nord-vestica a judetului Timis (aproape de limita teritoriala cu judetul Arad), in partea sudica a satului Sanpetru Mare, aproape de drumul national (DN6) care leaga orasul Sannicolau Mare de localitatea Lovrin

 

Descriere

Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate) si reprezinta o ridicatura de pamant naturala (movila) in Campia Banatului, ce adaposteste mai multe elemente floristice de stepa.

In arealul rezervatiei este semnalata prezenta unor specii ierboase rare, printre care, pir crestat (Agropyron cristatum) si colilie (Stipa capillata).

 

Sursa: http://www.drumetiimontane.ro/arii-naturale-protejate/judetul-timis/movila-sisitak

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4244_2

Arboretumul Bazoș

Arboretumul Bazoș- Timis Situat in localitatea Bazosul Nou, la 20 km de municipiul Timisoara. Declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.