Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Tulcea » Grindul și Lacul Răducu
GEKO's WorkGroup Inc.
Lacul-Raducu-20110214134947

Grindul și Lacul Răducu

Grindul și Lacul Răducu- Tulcea

Rezervatia stiintifica “Lacul Raducu” cuprinde lacuri cu apa dulce alimentate din ultimul brat al marelui “M” cu o ihtiofauna specifica, bine reprezentata si protejata prin izolarea bazinelor respective.

Zona cu regim de protectie integrala Lacul Raducu (2.500 ha) este situata in partea centrala a deltei maritime si in sudul formatiunilor de grinduri Letea, fiind delimitata, la sud, de Dunarea Veche, de la Canalul Magearu pinal al grindul Hudac, la vest, de grindul Hudac pana la intalnirea cu grindul Raducu si, in continuare, pana la garla fara nume, la nord, de garla temporara dintre grindul Raducului si grindul Parului, la nord-est, de grindul Parului pana la canalul Magearu, iar la est, de canalul Magearu, de la grindul Parului pana la Dunarea Veche.

Zona cuprinde lacuri cu apa dulce alimentate din ultimul brat al marelui “M”, situate intr-o zona tipica de dezvoltare a grindurilor fluvio-marine dintre Chilia si Sulina. Bazinele acvatice sunt anturate de grinduri marine cu soluri sarace, mobile sau slab fixate cu Elymus sabulosus, Carex ligerica si Agropyrum elongatum, pajisti stepice cu Salix repens si Euphorbia secueriana, sau arii de depresionare cu apa temporara caracterizata de tufe cu Juncus gerardii. Ghiolurile Raducu si Raduculet gazduiesc o ihtiofauna specifica zonei, bine reprezentata si protejata prin izolarea bazinelor respective.

 

Sursa: http://www.romanianresorts.ro/lacul-raducu

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

13629451

Arinişul Erenciuc

Arinișul Erenciuc- Tulcea Arinișul Erenciuc este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.