Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Tulcea » Complexul Sacalin Zătoane
GEKO's WorkGroup Inc.

Complexul Sacalin Zătoane

Complexul Sacalin Zătoane- Tulcea

Tărâmul nisipos cu zone deșertice răsfirate printre porțiuni acoperite cu vegetație al complexului este caracterizat printr-o succesiune de grinduri marine tinere, aproximativ paralele cu litoralul, alternând cu lacuri puţin adânci sau izolate şi de o întrepătrundere a apelor marine (pe gârle cu deschidere directă în mare) cu cele fluviale (prin canale şi gârle). Cele două lacuri principale, Zătonul Mic şi Zătonul Mare, din cauza abraziunii marine îşi lărgesc continuu legătura cu Marea Neagră.

Pe o suprafaţă de 21.410 ha, parcă infinit de întinsă pot fi admirate în timpul migraţiei de primăvară – iarnă aproximativ 100 specii de păsări, din care 14 se adună în aceste lacuri și cuibăresc aici. Lacul Lejai este preferat de pelicanii creţi şi de cei comuni.

Atât suprafeţele de apă, grindurile şi plaja litorală sunt locuri de maximă concentraţie a ornitofaunei în timpul migraţiei de primăvară-toamnă. Insula Sacalin reprezintă zona cea mai importantă de cuibărit, premigraţie şi migraţie.

Sursa: http://www.prindobrogea.info/tulcea/complexul-sacalin-zatoane.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

13629451

Arinişul Erenciuc

Arinișul Erenciuc- Tulcea Arinișul Erenciuc este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.