Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Tulcea » Arinişul Erenciuc
GEKO's WorkGroup Inc.
13629451

Arinişul Erenciuc

Arinișul Erenciuc- Tulcea

Arinișul Erenciuc este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a I-a IUCN (rezervație naturală de tip avifaunistic și forestier), situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Sfântu Gheorghe.

Localizare

Aria naturală se află în extremitatea central-estică a județului Tulcea (în partea sudică a Deltei Dunării) aproape de gura de vărsare în Marea Neagră a Brațului Sfântul Gheorghe, pe teritoriul estic al satului Sfântu Gheorghe.

Descriere

Rezervația naturală cu o suprafață de 50 ha. a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și este inclusă în Parcul Național Delta Dunării aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, ca rezervație a biosferei.

Biodiversitate

Aria naturală reprezintă o zonă umedă (lacuri, bălți, lunci inundabile, grinduri, terenuri împădurite) cu rol de protecție pentru comunități arboricole compacte de arin negru (Alnus glutinosa), ce adăpostesc și asigură condiții de hrană și cuibărire pentru vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) o specie rară de pasăre (ce aparține familiei Accipitridae) aflată pe teritoriul României

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

CAPUL DOLOSMAN-FOTO LEONOV VALERIU (3)

Capul Doloșman

Capul Doloșman- Tulcea Capul Doloșman este situat la limita dintre Dobrogea continentală și apele lagunare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.