Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Suceava » Piatra Țibăului
GEKO's WorkGroup Inc.
images

Piatra Țibăului

Piatra Țibăului- Suceava

Suprafata rezervatiei este de aproximativ 20,3 ha. A fost creată pentru a preîntampina dispariţia stancii prin exploatarea calcarului, ea prezentand pe langă valoare peisagistică deosebită şi importanţă ştiinţifică.

Ca aspect geologic, se remarca conglomerate de gresii dispuse peste sisturi cristaline, atribuite perioadei neocene. Urmeaza marne rosii-galbui si cenusiu-verzui peste care se suprapun calcare stratificate, apoi un alt strat de calcare ce contin si ele fauna eocena: numuliti, bivalve, gasteropode si corali.

Calcarele au o grosime mai rar obisnuita (peste 50m), dovedind conditii speciale de acumulare.

Accesul la rezervatie se poate face pe DN 18 Vatra Dornei-Sighet. La 3,5 km de localitatea Iacobeni, la varsarea raului Tibau in raul Bistrita, se observa, la dreapta, Piatra Tibaului, la care se ajunge urcand pe soseaua ce insoteste Valea Tibaului cateva sute de metri.

Puteti sa va petreceti mai multe zile in aceasta zona pentru ca sunt multe de vizitat. Cu siguranta va veti relaxa si va veti simti foarte bine.

Zona în care este amplasată Rezervatia geologica Piatra Tibaului este cunoscută ca având un caracter istoric, etnografic şi cultural. In comuna in care se afla, Cârlibaba, sunt si alte obiectivele turistice importante: monumentul comemorativ care aminteşte de trecere lui Bogdan I (1359) prin această comună, si rezervaţia Lala.

Formele de relief, clima şi vegetaţia alcătuiesc un cadru natural atractiv care, nefiind poluat de activităţi industriale, permite desfăşurarea unor activităţi turistice specifice.

Iarna se poate amenaja o pârtie de schi, iar în celelalte anotimpuri amatorii de drumetii pot strabate intreaga zona care are peisaje fantastice.

Sursa: http://www.infoturism-moldova.ro/location/rezervatia-geologica-piatra-tibaului

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-naturala-Tinovul-Poiana-Stampei-20110204174600

Tinovul Poiana Stampei

Tinovul Poiana Stampei- Suceava Tinovul Poiana Stampei este o arie protejată de interes național ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.